ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Με διεύρυνση θέλει να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ τις απώλειες

Εκλογές 2015: Με διεύρυνση θέλει να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ τις απώλειες

Με διεύρυνση προς το χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει τις –σοβαρές- απώλειες που έχει προς τα αριστερά του, με τις αποχωρήσεις των βουλευτών που συγκρότησαν τη ΛΑΕ, όπως και άλλων που διαφωνούν με τις νέες πολιτικές του Μαξίμου.

Γράφουν και σβήνουν ονόματα στις λίστες - Ποιους βολιδοσκοπεί ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει των εκλογών

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ήδη οι Αλ. Τσίπρας και Ν. Παππάς έχουν συζητήσει τις δυνατότητες μιας τέτοιας διεύρυνσης με στελέχη τα οποία προέρχονται απ’ τον παλιότερο ενιαίο χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως τη Λούκα Κατσέλη, τον Χρ. Σπίρτζη αλλά και τον Παν. Κουρουμπλή.

Και στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν πιο συγκεκριμένες συζητήσεις που θα αφορούν σε πρόσωπα τα οποία θα περιληφθούν στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ αυτών συζητούνται στελέχη της κυβέρνησης τα οποία είναι τώρα εξωκοινοβουλευτικά και τοποθετήθηκαν στην κυβέρνηση ως συνεργαζόμενοι, όπως ο Χρ. Σπίρτζης (συζητείται για την περιφέρεια Αττικής), ο Ν. Κοτζιάς, ο Κ. Μάρδας.

Επίσης έχει συζητηθεί το όνομα της πρώην γραμματέως του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Η Λούκα Κατσέλη θα προτείνει κάποια στελέχη απ’ το κόμμα της, την Κοινωνική Συμφωνία, όπως τον γραμματέα του κόμματος Νικ. Κανάκη, επίσης αυτοδιοικητικά και συνδικαλιστικά στελέχη καθώς και ορισμένους πρώην βουλευτές που είχαν κοπεί στις εκλογές του Γενάρη λόγω αντιδράσεων, κυρίως απ’ την Αριστερή Πλατφόρμα κι όχι μόνο... Υπενθυμίζουμε, ότι τότε δεν περιλήφθηκαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ πρώην βουλευτές, όπως ο Μ. Μπόλαρης, λόγω αντιδράσεων.

Τώρα όλα αυτά επανεξετάζονται.

Και είναι πολύ πιθανό να συμφωνηθεί μια διεύρυνση σοβαρή.

Ενώ δεν αποκλείεται να δούμε στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου και πρόσωπα-εκπλήξεις, που θα σηματοδοτούν και πολιτικές επιλογές...

Σχετικές ειδήσεις