ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές – Θεοδωράκης: Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης η μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού

Πρόωρες εκλογές – Θεοδωράκης: Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης η μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού

Από το Μουσείο Μπενάκη, στη οδό Πειραιώς, παρουσία των βουλευτών και στελεχών του, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία το Ποτάμι και ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε στο ερώτημα ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο, λέγοντας: «Εμείς μπορούμε! Κι αυτός είναι ο λόγος που μπήκαμε στην πολιτική», τόνισε και πρόσθεσε: «Τώρα όλοι μαζί Ποτάμι».

«Διεκδικούμε» υποστήριξε «να καθορίσουμε την επόμενη κυβέρνηση». «Η επιτυχία μας ήταν ότι γίναμε η δύναμη που τελικά κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη. Υπήρξαν κι άλλες δυνάμεις. Υπήρξε μια μεγάλη συμμαχία στη Βουλή, που ξεπέρασε τις αγκυλώσεις της και τελικά συνεργάστηκε, δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία στη χώρα. Υπήρξε ένα κίνημα, που δε φοβήθηκε να βγει στο δρόμο και να φωνάξει «Ναι στην Ευρώπη». Αλλά το δρόμο, τον άνοιξε το Ποτάμι!», υπογράμμισε εξηγώντας ότι το Ποτάμι στήριξε τη συμφωνία γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος.

Κατηγόρησε το παλιό σύστημα ότι αντέδρασε στο δυναμικό ξεκίνημα του ποταμιού με κατασκευασμένα ψέματα κι ότι υπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων, των εργολάβων, των καναλαρχών. «Τώρα πια, έχει αποκαλυφθεί ποιοι φτιάξανε αυτές τις ιστορίες. Αλλά δεν ήρθε ακόμη η ώρα να λογαριαστούμε. Προέχει η μάχη για τη χώρα», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι θα δώσει τη μάχη στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που έχουν παγιδεύσει τη χώρα.

«Εμείς δεν ήμασταν στο πάρτι. Δεν παζαρέψαμε με τη διαπλοκή, ούτε σερνόμασταν στα λαγούμια της διαφθοράς. Εμείς ήρθαμε μετά τα μνημόνια των παλιών κομμάτων εξουσίας. Και σε μια Βουλή καθημαγμένη από τα μνημόνια και τις παλιές αντιθέσεις, φέραμε νέους κανόνες. Ούτε Ναι σε όλα, ούτε Όχι σε όλα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την ανησυχία του για την οριστική σωτηρία της χώρας, όπως είπε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είπε ψέματα στους πολίτες. «Η μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης», ανέφερε. «Καταγγείλαμε στη Βουλή ότι υπάρχει σχέδιο στην κυβέρνηση για πραξικοπηματική επιστροφή στη δραχμή. Μας διέψευσαν και μας απείλησαν με εισαγγελείς. Για να αποκαλυφθεί, στη συνέχεια, ότι το σχέδιο δεν ήταν μόνο του Γιάνη και του Λαφαζάνη, αλλά και του ίδιου του Τσίπρα, ως εναλλακτικό σχέδιο άμυνας στους «κακούς ξένους», είπε σ’ άλλο σημείο ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για λανθασμένες επιλογές υπουργών, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από τους οποίους αποστασιοποιείται.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη σε τηλεοπτικό διάλογο και έκλεισε την ομιλία του με μήνυμα αισιοδοξίας προς τα στελέχη του: «Είμαστε η μαγιά μιας Ελλάδας οικονομικά ισχυρής και κοινωνικά δίκαιης. Δε θα δώσουμε μάχες οπισθοφυλακής για να μοιράσουμε τη φτώχεια. Θα δώσουμε μάχη για να μοιράσουμε δικαιότερα τον πλούτο. Η Ελλάδα όμως μπορεί να αλλάξει. Αρκεί να υπάρχει σχέδιο. Αρκεί να βγουν μπροστά οι άνθρωποι της δουλειάς. Και να φύγουν οι άεργοι - υπουργοί, χωρίς κανένα ένσημο οι παράγοντες κι οι παραγοντίσκοι, που πειραματίζονται στην πλάτη του κόσμου. Γιατί αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν μπουν μπροστά οι προδομένοι από τα ψέματα των παλιών κομμάτων».

Σχετικές ειδήσεις