ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Liberation: Βαρουφάκης - Ντάισελμπλουμ όντως πιάστηκαν στα χέρια, επιβεβαιώνει ο Μοσκοβισί

Liberation: Βαρουφάκης - Ντάισελμπλουμ όντως πιάστηκαν στα χέρια, επιβεβαιώνει ο Μοσκοβισί

Τελικά ποια είναι η αλήθεια; Το Φεβρουάριο η Liberation σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Eurogroup είχε γράψει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχαν ένα έντονο επεισόδιο (sic διατύπωση για το ότι κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια).

Η πληροφορία την οποία έχει μεταδώσει ο ανταποκριτής της Liberation Ζαν Κατρεμέρ είχε διαψευστεί και από τους δύο. Όμως ο Κατρεμέρ επαναφέρει το θέμα, αφού την πληροφορία που μετέδωσε τότε επιβεβαίωσε ο Γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ήταν αυτός που τότε είχε χωρίσει τους δύο άνδρες.
Σε συνέντευξη που του παραχώρησε ο Μοσκοβισί, ο Κατρεμέρ θέτει το εξής ερώτημα: Ποια ήταν η στιγμή που σημάδεψε τους προηγούμενους έξι μήνες διαπραγματεύσεων. Η απάντηση δια στόματος Μοσκοβισί είναι: «Συνέβη στη συνάντηση της 16ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον Βαρουφάκη κι εμένα. Ο Βαρουφάκης προσπάθησε να αντιδράσει στην παρουσίαση από τον Ντάισελμπλουμ ενός εγγράφου. Μπήκαμε στη συνάντηση και υπήρξε μια στιγμή φυσικής αντιπαράθεσης με τον Βαρουφάκη και τον Ντάισελμπλουμ σχεδόν να έρχονται στα χέρια. Ο ένας κατηγόρησε τον άλλο ότι είναι ψεύτης και αναγκάστικα να επέμβω. Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό».

Σχετικές ειδήσεις