ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Λαφαζάνης - Ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για έξοδο από την ΕΕ

Εκλογές 2015: Λαφαζάνης - Ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για έξοδο από την ΕΕ

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την παρουσίαση της προγραμματικής διακήρυξης της Λαϊκής Ενότητας.

Υποστήριξε την εισαγωγή εθνικού νομίσματος και απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης στο ΚΚΕ

«Γεννηθήκαμε με αστραπιαία ταχύτητα ως ριζοσπαστική απάντηση στον μνημονιακό συνεταιρισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το Ποτάμι» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτός ο νέος μνημονιακός συνεταιρισμός εκφράστηκε με την από κοινού ψήφιση στη Βουλή του τρίτου μνημονίου καταλήστευσης της χώρας και του ελληνικού λαού. Ποιος θα το πίστευε αυτό μέχρι πρότινος» διερωτήθηκε.

Ο κ. Λαφαζάνης απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με «μνημονιακές δυνάμεις».

Βασικά σημεία της διακήρυξης: η ακύρωση των μνημονίων, ο τερματισμός της λιτότητας, η κατάργηση των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού.

Επίσης, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και των συλλογικών ελευθεριών.

Ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε επίσης υπέρ της εθνικοποίησης των τραπεζών, της κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ και του δημοσίου ελέγχου των επιχειρήσεων με στρατηγική σημασία.

Υποστήριξε την εισαγωγή εθνικού νομίσματος για την αποκατάσταση της ρευστότητας και την έξοδο από την Ευρωζώνη.

Τάχθηκε κατ' αρχήν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ, όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την έξοδο, στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος της Λαϊκής Ενότητας.

Κάλεσε, τέλος, σε συστράτευση όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, απευθυνόμενος ιδιαίτερα στο ΚΚΕ είπε «ότι θα μπορούσαμε να είμαστε στο ίδιο μετερίζι», ενώ ζήτησε «να σταματήσει ο πόλεμος που δεν βοηθά κανέναν».

Σχετικές ειδήσεις