ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Υποστηρίξαμε το μνημόνιο για λόγους πατριωτικούς

Θεοδωράκης: Υποστηρίξαμε το μνημόνιο για λόγους πατριωτικούς

Τους λόγους για τους οποίους στήριξε το τρίτο μνημόνιο, εξήγησε ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς σχετικά στο debate των πολιτικών αρχηγών.

«Στην πολιτική δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις. Για λόγους πατριωτικούς υποστηρίξαμε το μνημόνιο που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας» σημείωσε ο αρχηγός του Ποταμιού.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε δίπλα στον άνεργο ή τους μικρομεσαίους. Την επομένη των εκλογών χρειάζεται μια κυβέρνηση από 20 υπουργούς που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Χρειάζεται να μειωθεί το κομματικό κράτος».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ανάλογη ερώτηση κατά το δεύτερο γύρο των ερωτήσεων απάντησε: «Μπορούμε να μειώσουμε το κράτος στα ρετιρέ της δημόσιας διοίκησης και να το ενισχύσουμε εκεί που το έχει ανάγκη. Το Δημόσιο δεν μπορεί να είναι παιχνίδι με κουτάκια για τα πολιτικά κόμματα. Απαιτείται αξιολόγηση και των δομών που δεν έκανε η ΝΔ».

Σχετικά με τη φορολογική πολιτική προς τις επιχειρήσεις για να υπάρξει ανάπτυξη, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε «ότι κύρια θέση μας είναι πως ανάλογα με τον κόσμο που θα προσλαμβάνει μια επιχείρηση θα είναι και η φορολογία της. Αυτό είναι το πρώτο και δεύτερον αυτή η χώρα, η Ελλάδα, έχει δυνατότητα να εξάγει. Είναι στο κέντρο της Ευρώπης και θα παραμείνει και μπορεί να το κάνει. Να εξάγει».

«Θα συγκρουστούμε με την Ευρώπη στο μεταναστευτικό»

«Έχω καλύψει το ζήτημα δημοσιογραφικά και επαίρομαι γι αυτό», υποστήριξε ο Σ. Θεοδωράκης, ερωτηθείς σχετικά με το μεταναστευτικό. Πρόσθεσε, δε, ότι η κατάσταση στα νησιά ήταν από το καλοκαίρι τραγική και δεν έγινε τίποτα.

«Η κυβέρνηση επαίρετο εκείνες τις μέρες ότι μετακίνησε 200 μετανάστες από το πεδίο του Άρεως», σημείωσε και τόνισε: «Η Ελλάδα έχασε χρήματα και επί ΝΔ και επί ΣΥΡΙΖΑ. Οι εικόνες ντροπιάζουν την Ελλάδα και προσβάλουν την Ευρώπη. Η Ευρώπη έχει μεγάλη ευθύνη. Θα συγκρουστούμε με την Ευρώπη στο ζήτημα αυτό.

Σχετικές ειδήσεις