ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντιμπέιτ: Όλο το παρασκήνιο μέσα από φωτογραφίες (pics)

Ντιμπέιτ: Όλο το παρασκήνιο μέσα από φωτογραφίες (pics)

Δείτε τα παραλειπόμενα του ντιμπέιτ αλλά και όλα όσα δεν κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες!

Το βράδυ της Τετάρτης (9/9), στις 21:15, δηλαδή με 15 λεπτά καθυστέρηση από τον αρχικό προγραμματισμό, ξεκίνησε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, που μεταδόθηκε ζωντανά, σε διακαναλική μετάδοση από επτά τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, από 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

Η τηλεμαχία ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα και αμέσως ξεκίνησαν οι γκρίνιες αλλά και οι παρασκηνιακές κόντρες επί της διαδικασίας. Ενδεικτικό του κλίματος που δημιουργήθηκε μετά το πέρας της «τηλεοπτικής μάχης», είναι ότι κατά την έξοδό τους, η πλειοψηφία των πολιτικών αρχηγών δεν φάνηκε ικανοποιημένη από τον τρόπο διεξαγωγής του ντιμπέιτ, αν και όλα τηρήθηκαν κατά γράμμα, όπως άλλωστε είχαν συμφωνηθεί από την διακομματική επιτροπή.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, η 15λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη, οφειλόταν στους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι αδυνατούσαν μέχρι και την ύστατη στιγμή να συμφωνήσουν στο εάν θα υπάρξει ή όχι απευθείας διάλογος μεταξύ τους, στο τελευταίο μέρος της όλης διαδικασίας.

2361761
2361823

2361891
2361897
2361920

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο στούντιο 3 του 1ου ορόφου του Ραδιομεγάρου που φιλοξενήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, αποκάλυψε ο οικοδεσπότης και συντονιστής του ντιμπέιτ, Πάνος Χαρίτος.

Αρχικά είπε ότι ένας εκ των πολιτικών αρχηγών άναψε τσιγάρο κατά την τηλεμαχία, ενώ με χιουμοριστική διάθεση... διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι ο ίδιος έμεινε τρεις ώρες χωρίς να καπνίσει.

Στη συνέχεια ο Πάνος Χάριτος ανέφερε ότι κάποια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε χωρίς νερό και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σήκωσε το μπουκάλι του και σέρβιρε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια γύρισε και γέμισε και το ποτήρι του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Την καλύτερη είδηση όμως την κράτησε για το τέλος και πιο συγκεκριμένα για το ποιος χαιρέτισε ποιόν και ποιοι δεν αντάλλαξαν κουβέντα μεταξύ τους. Ο Πάνος Χάριτος απέφυγε αποκαλύψει τα πρόσωπα αλλά άφησε το κοινό… να βγάλει τα συμπεράσματα του. «Μπορείτε να φανταστείτε ποιοι είναι αυτοί που χαιρέτισαν ο ένας τον άλλο και ποιοι είναι αυτοί που δεν αντάλλαξαν ούτε μια ματιά», είπε με νόημα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο καφενείο του α' ορόφου της ΕΡΤ όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες δημοσιογράφοι για να παρακολουθήσουν το debate επικρατούσε ένας μικρός… πανικός.
Οι τηλεοράσεις που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά στο χώρο και έπαιζαν ταυτόχρονα είχαν σαν αποτέλεσμα να ακούγονται οι δηλώσεις με… echo.

Κοινή αίσθηση μεταξύ των δημοσιογράφων που κάλυψαν από κοντά το ντιμπέιτ, είναι ότι η όλη διαδικασία ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Παράλληλα τα «πηγαδάκια» δεν έβγαλαν «νικητή», καθώς τόσο οι ερωτήσεις όσο και οι απαντήσεις δεν φάνηκε να εντυπωσιάζουν.

2361848
2361853

Σχετικές ειδήσεις