ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Τα «στοιχήματα» που βάζει ο Καμμένος για την είσοδό του στη Βουλή

Εκλογές 2015: Τα «στοιχήματα» που βάζει ο Καμμένος για την είσοδό του στη Βουλή

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων – όπως και στις προηγούμενες εκλογές – βάζει... στοιχήματα ότι όχι μόνο θα είναι στη Βουλή, αλλά το κόμμα του θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα και στη διακυβέρνηση της χώρας.

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΟΥΝ ΟΙ «ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ» ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

Όπως λέει ο ίδιος σε στενούς συνεργάτες του, παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα η οποία καλλιεργείται από ορισμένους, η είσοδό των ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή είναι σίγουρη, αφού το ίδιο «έργο» παίχτηκε και τον περασμένο Ιανουάριο όπου οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν προεξοφλήσει την παραμονή των ΑΝ.ΕΛ. εκτός Βουλής.

Ο κ. Καμμένος και το επιτελείο του, βρίσκονται ήδη στην κορύφωση του προεκλογικού τους αγώνα και περνούν στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Οι ΑΝ.ΕΛ. έχουν στο οπλοστάσιο τους και τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε ευκαιρία διαβεβαιώνει ότι η συνεργασία του με τον κ. Καμμένο ήταν όχι μόνο άψογη, αλλά και έντιμη.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Καμμένος ακόμα κι όταν ετοίμασε το προεκλογικό του σποτ με το παιδάκι που έσπασε το αριστερό του χέρι, ρώτησε και πήρε την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εκτιμά ότι μετά τις εκλογές «δεν θα υπάρχει» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ίσως και η Φώφη Γεννηματά κάτι που εξέφρασε και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δεν απέκλεισε, επίσης, το ενδεχόμενο να «απελευθερωθούν» βουλευτές της ΝΔ, που δεν είναι ακροδεξιοί, όπως είπε, και να στηρίξουν κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Για τον κ. Μεϊμαράκη τονίζει ότι είναι προσωρινός αρχηγός της ΝΔ και στην περίπτωση που ηττηθεί στις εκλογές δεν θα μπορέσει να παραμείνει στην ηγεσία και θα απελευθερωθούν δυνάμεις από το χώρο της ΝΔ.

Είπε, μάλιστα, πως γνωρίζει τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ΝΔ και σύμφωνα με την εικόνα που έχει άλλοι «δελφίνοι» δίνουν «γραμμή» να ψηφιστούν τρία κόμματα, να ρίξουν «λευκό» ή να κάνουν αποχή και «μαχαιρώνονται» μεταξύ τους.

Είναι πάντως γεγονός ότι ο κ. Καμμένος εξακολουθεί να έχει «σημαία» του τον αγώνα κατά της διαπλοκής και επιμένει στην απόδοση ευθυνών για σκάνδαλα που ταλάνισαν την επικαιρότητα. Άλλωστε είναι κάτι που είχε υποσχεθεί και κατά την περίοδο του προεκλογικού αγώνα στις εκλογές της 19 Ιανουαρίου του 2015.

Τότε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είχε υποσχεθεί ότι θα πληρώσουν όλοι όσων τα ονόματα φιγουράρουν στις λίστες του υπουργείου Οικονομικών και στα σκάνδαλα των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σχετικές ειδήσεις