ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Debate: Η ΕΡΤ απαντά στον Μεϊμαράκη

Debate: Η ΕΡΤ απαντά στον Μεϊμαράκη

Βαριές καταγγελίες κατά της διοίκησης της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά το τέλος της τηλεμαχίας του με τον Αλέξη Τσίπρα – Τι απαντά η διοίκηση της ΕΡΤ

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες θα μας δώσουν την δική τους εμπιστοσύνη. Ήταν καλός διάλογος, θα μπορούσε να γίνει και αύριο και μεθαύριο. Αν η διοίκηση της ΕΡΤ συμπεριφερόταν σωστά θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο. Αλλά ότι και να έκανε η ΕΡΤ, η ΝΔ θα πάει μπροστά», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, εξερχόμενος από το ραδιομεγαρο, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για έλλειψη αντικειμενικότητας της ΕΡΤ.

Η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης, με ανακοίνωση της, απάντησε στις βολές του κ. Μεϊμαράκη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο.

Επίσης, η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης δηλώνει ότι «δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις» και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο».

Σχετικές ειδήσεις