ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Exit Polls: Οι τάσεις και τα στοιχεία έξω από τα εκλογικά κέντρα

Exit Polls: Οι τάσεις και τα στοιχεία έξω από τα εκλογικά κέντρα

Ταυτόχρονα με τα εκλογικά τμήματα στις 7:00 το πρωί ακριβώς, στήθηκαν εκτός από τις κάλπες και τα κέντρα συλλογής πληροφοριών των εταιρειών δημοσκοπήσεων για τα exit polls.

Το διακαναλικό exit poll, που διενεργείται για πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς από αντίστοιχες εταιρείες δημοσκοπήσεων, αναμένεται να δώσει μια πρώτη εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Το οριστικό αποτέλεσμα των EXIT POLLS. θα ακολουθήσει στις 20:00, αφού θα έχει προηγηθεί η επεξεργασία των τελευταίων απαντήσεων από τα ερωτηματολόγια και θα έχουν ενσωματωθεί και κάποια πρώτα στοιχεία από πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα από εκλογικά τμήματα.
Η ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος θα δοθεί από τη Singular Logic και το υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ 21:00 με 21:30.

Περίπου 300 αναλυτές και καταμετρητές από 5 εταιρείες δημοσκοπήσεων βρίσκονται σε εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα, 35 στην Αττική και 65 στην περιφέρεια και αναμένεται να συμπληρωθούν περίπου 8.000 ερωτηματολόγια.

«Θα έχουμε αρκετές ανακατατάξεις μεταξύ των κομμάτων, έχουμε μια εκλογική ρευστότητα, την οποία έχουμε διαπιστώσει και από τις προεκλογικές έρευνες, και μένει να δούμε ποια είναι η συνισταμένη αυτής της ρευστότητας» εκτιμά σε δηλώσεις που έκανε στο Έθνος, ο Ηλίας Νικολακόπουλος. Ο κ. Νικολακόπουλος θεωρεί πως τα κλειδιά της εκλογικής αναμέτρησης είναι το ποιο κόμμα θα είναι πρώτο και με ποια διαφορά από το δεύτερο, καθώς και το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή.

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

Μάθε πού ψηφίζεις στις Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε τα αποτελέσματα των Εκλογών Σεπτεμβρίου 2015

Όλες οι ειδήσεις για τα Exit Polls Σεπτεμβρίου 2015

Σχετικές ειδήσεις