ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Σταθάκη «φωτογραφίζουν» ως τον υπουργό που «ξέχασε» να δηλώσει το ένα εκατ. ευρώ

Τον Σταθάκη «φωτογραφίζουν» ως τον υπουργό που «ξέχασε» να δηλώσει το ένα εκατ. ευρώ

Διαστάσεις χιτσκοκικού… θρίλερ τείνει να πάρει τις τελευταίες ώρες το μυστήριο με τον υπουργό που φέρεται να «ξέχασε» να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στο «πόθεν έσχες» - Σαφείς εξηγήσεις καλείται να δώσει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, τον οποίο «φωτογραφίζουν» στοιχεία και ενδείξεις.

Γιατί μπορεί ο κ. Σταθάκης να υποστήριξε ότι θα λάμψει η αλήθεια, ωστόσο ο θυμόσοφος ελληνικός λαός απαιτεί μια ξεκάθαρη απάντηση, καθώς «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται»…

Ερωτηθείς λοιπόν αν είναι αυτός ένας από τους δύο υπουργούς, το «πόθεν έσχες» των οποίων «καίει» την κυβέρνηση, αφού το μονοπάτι της έντονης φημολογίας που έχει φουντώσει τις τελευταίες ημέρες για κυβερνητικό στέλεχος που απέκρυψε ένα εκατ. ευρώ, οδηγεί σε αυτόν, ο κ. Σταθάκης, άπλωσε ακόμα περισσότερο το πέπλο του μυστηρίου, χωρίς να το διαψεύσει ή να το επιβεβαιώσει.

«Δεν μπορώ να προβώ σε καμία δήλωση με βάση το νόμο, πριν ολοκληρώσει η βουλή τον έλεγχό της. Να περιμένετε σε λίγες μέρες τον έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τότε θα φανεί», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους στη Βουλή, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «θα λάμψει η αλήθεια».

Όσο για το αν η εσπευσμένη μετάβασή του στο Μαξίμου (σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο ημέρες είχε πολύωρα τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό Αλέξη τσίπρα) συνδέεται με πιθανή παραίτησή του, ο κ. Σταθάκης απάντησε αρνητικά.

Μπορεί ωστόσο ο υπουργός να μην ήθελε (ορθά) να προκαταλάβει το έργο της επιτροπής «Πόθεν Έσχες», ωστόσο ο άνθρωπος ο οποίος έχει επωμιστεί το βάρος της υπόθεσης των «κόκκινων δανείων», όχι μόνο οφείλει, αλλά χρωστά εξηγήσεις.

Και αυτό γιατί δεν μπορεί ο υπουργός Οικονομίας να αφήνει να πλανάται ότι έχει «προβληματική» δήλωση πόθεν έσχες, αποκρύπτοντας ένα εκατομμύριο ευρώ ως μέλος μιας κυβέρνησης που πήρε ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό μετά τις υποσχέσεις για πλήρη πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, την ίδια ώρα που οι πολίτες αγωνιούν αν θα χάσουν τα σπίτια τους. Και μάλιστα με τον ίδιο να καλείται να δώσει λύση σε αυτό.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταθάκης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πήγε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των πόθεν έσχες, επιχειρώντας να τακτοποιήσει το… πρόβλημα της απουσίας του ενός εκατ. ευρώ από τη δήλωσή του.

Το γεγονός, δε, ότι όχι μόνο είναι άγνωστο γιατί ο υπουργός Οικονομίας είχε ξεχάσει να δηλώσει το διόλου ευκαταφρόνητο αυτό ποσό, αλλά και ότι δεν το… θυμήθηκε εδώ και χρόνια, δυσχεράνει την ήδη άβολη θέση στην οποία έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του…

Και όσο δεν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τις πληροφορίες, τόσο θα εκθέτει ανεπανόρθωτα (;) την κυβέρνηση...

Σχετικές ειδήσεις