ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρέθηκε ο... νέος Κουβέλης: Ο Τσίπρας «φλερτάρει» με τον Λεβέντη

Βρέθηκε ο... νέος Κουβέλης: Ο Τσίπρας «φλερτάρει» με τον Λεβέντη

Θα προχωρήσουν ασθμαίνοντας, με «δεκανίκι» την Ένωση Κεντρώων -Ψάχνουν «πρόθυμους μνημονιακούς», μοιράζοντας υπουργικές καρέκλες για να κερδίσουν πολιτικό χρόνο.

Δεν θέλουν Οικουμενική, αλλά «φλερτάρουν» με την Ένωση Κεντρώων.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι οριακή και δεν του επιτρέπει να κυβερνήσει με την απαιτούμενη κυβερνητική σταθερότητα.

Παρόλα αυτά σχέδιο δράσης δεν υπάρχει.

Ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά στο... άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, κινούμενος στη λογική «άλλος για τη βάρκα μας».

Το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει την εικόνα μιας κυβέρνησης με ημερομηνία λήξης, που προσπαθεί με «πατέντες» να παραμείνει στην εξουσία και να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο είναι διατεθειμένο να μοιράσει υπουργικές καρέκλες, ικανοποιώντας και εξαργυρώνοντας τις φιλοδοξίες διαφόρων τύπων που είχαν παιδικό όνειρο να κυβερνήσουν.

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αλέκος Φλαμπουράρης εξήγησε χθες, Δευτέρα (30/11/2015), σε συνέντευξή του, ότι η κυβέρνηση βήμα-βήμα θα παίρνει στη... βάρκα της όποιους βρίσκει στο δρόμο της, με πρώτο επιβάτη τον Βασίλη Λεβέντη.

Εξάλλου, ο κ. Φλαμπουράρης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιας μορφής συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων, δηλώνοντας ότι από τα 9 σημεία που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων «4-5 μπορεί να γίνουν αποδεκτά», αν και παραδέχθηκε ότι ο κ. Λεβέντης δεν «θέλει να μπει στην κυβέρνηση, θέλει να στηρίξει, και αυτό είναι πολύ θετικό».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού Οικουμενικής Κυβέρνησης, είπε ότι «όποτε έγινε Οικουμενική Κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν πέτυχε ποτέ», προσθέτοντας ότι το καλύτερο σενάριο τώρα είναι να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και, στην πορεία, δυνάμεις που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν για να βγει η χώρα από την κρίση να συμπαραταχθούν, «είτε με ψήφο, είτε με διάλογο, είτε με συμμετοχή».

https://www.newsbomb.gr/tag/enwsh-kentrwwn

Σχετικές ειδήσεις