ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα στοιχεία: Ο Σταθάκης «ξέχασε» να δηλώσει στο πόθεν έσχες 1,8 εκατ. ευρώ και 38 ακίνητα!

Νέα στοιχεία: Ο Σταθάκης «ξέχασε» να δηλώσει στο πόθεν έσχες 1,8 εκατ. ευρώ και 38 ακίνητα!

Με παραπομπή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες «φλερτάρει» ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κενά στη φορολογική του δήλωση του 2011 είναι πολύ μεγάλα, τόσο σε ό,τι αφορά τις τραπεζικές του καταθέσεις όσο και στον αριθμό των ακινήτων που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ο ίδιος και η σύζυγός του.

Οι ορκωτοί λογιστές, που έκαναν «φύλο και φτερό» τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του υπουργού, εντόπισαν εκτός από το... ξεχασμένο ένα εκατομμύριο ευρώ και περί τις 800.000 ευρώ, που το κυβερνητικό στέλεχος δεν είχε καταγράψει στο πόθεν έσχες του 2011.

Ο κ. Σταθάκης «αμέλησε», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να δηλώσει περί τα 38 ακίνητα, τα οποία στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στη γενέτειρα του, στα Χανιά.

Τα ακίνητα περιλαμβάνουν αγροκτήματα αλλά και κτίσματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις λέγεται ότι η συμμετοχή υπερβαίνει το 3% και φτάνει μέχρι και το 60%.

Όλα τα παραπάνω μένει να αποσαφηνιστούν από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, η οποία, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Βαρεμένου, αποφάσισε «να ανατεθεί σε ορκωτούς λογιστές ο ενδελεχής έλεγχος με όποιο μέσο χρειαστεί ακόμα και με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών» του κ. Σταθάκη, ενώ η εντολή που έχουν λάβει είναι να ερευνήσουν και αν έχουν καταβληθεί οι φόροι που αναλογούν στα περιουσιακά του στοιχεία.

Τι απαντά ο υπουργός

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά - εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς», αναφέρει ο κ. Σταθάκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης (03/12/2015.)

Και προσθέτει: «Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές σχολίασαν για το θέμα στη Βουλή πως «δεν υπάρχει θέμα Σταθάκη, ο έλεγχος είναι θεμιτός».

Σχετικές ειδήσεις