ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Alco: Προβάδισμα 3,3% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Alco: Προβάδισμα 3,3% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού καταδεικνύει η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση η ΝΔ εμφανίζει προβάδισμα 3,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αυξάνει τη συσπείρωσή της, διευρύνει την επιρροή της και αποσπά σαφές προβάδισμα 3,3% στην πρόθεση ψήφου, υπερσκελίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, χάνοντας ψηφοφόρους... που του έδωσαν την πρωτιά τον Σεπτέμβριο.

Ένας στους δύο πολίτες αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, την ίδια ώρα που, σύμφωνα με έρευνα της Alco για το «Πρώτο Θέμα», η απογοήτευση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνει την απαισιοδοξία της κοινής γνώμης.

Αναλυτικότερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει, στην πρόθεση ψήφου, 21,3% και έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 18%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 5,4% και τέταρτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,2%.

Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Σχετικές ειδήσεις