ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Αλέξης Τσίπρας - Για τις κινητοποιήσεις φταίνε τα ΜΜΕ

Αποκλειστικό: Αλέξης Τσίπρας - Για τις κινητοποιήσεις φταίνε τα ΜΜΕ

Άρχισαν τη σπέκουλα - Απίστευτη ανικανότητα της κυβέρνησης - Χρεώνουν την οργή του κόσμου στα κανάλια που προβάλλουν τις κινητοποιήσεις

Όσα δε φτάνει η... αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια... Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. μη μπορώντας να διαχειριστεί την οργή του κόσμου, ψάχνει τώρα για αποδιοπομπαίο τράγο προκειμένου να αποτινάξει το πολιτικό κόστος των επιλογών της.

Είναι τουλάχιστον θλιβερό ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του χρεώνουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων στους καναλάρχες, με τους οποίους εδώ και μήνες οι ίδιοι οι συνεργάτες του Τσιπρα διαβουλεύονται στο παρασκήνιο για το μοίρασμα της πίτας των τηλεοπτικών αδειών.

Χρεώνουν την οργή και την απογοήτευση του κόσμου στα κανάλια και στις εφημερίδες που οι ίδιοι οι Συριζαίοι ξημεροβραδιάζονται έχοντας μόνιμες θέσεις στα τηλεοπτικά πλατό και στις σελίδες των εφημερίδων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, σύσκεψη στελεχών της κυβέρνησης με αρμοδιότητα τα επικοινωνιακά (απόντος του Ν. Παππά, ο οποίος βρίσκονταν στο εξωτερικό με τον πρωθυπουργό) πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος των απεργιακών κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι σε αυτή τη σύσκεψη εκτιμήθηκε πως οι κινητοποιήσεις ήταν πράγματι μεγάλες και μαζικές και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση, η οποία οφείλει να αναπροσαρμόσει βασικές επιλογές της, όπως τονίστηκε.

Αλλά στη σύσκεψη κυριάρχησε η συζήτηση για το ρόλο συγκεκριμένων ΜΜΕ, τα οποία επί κυβερνήσεων ΓΑΠ και Σαμαρά-Βενιζέλου «κανιβάλιζαν κάθε απεργία και κινητοποίηση, ενώ τώρα έχουν γίνει... χορηγοί τους», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίστηκε από γνωστό στέλεχος του επικοινωνιακού κυβερνητικού επιτελείου.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγιναν ειδικές αναφορές σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία οι συνεργάτες του πρωθυπουργού κατηγόρησαν σφόδρα, αν και λησμονούν οτι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξημεροβραδιάζονται στα συγκεκριμένα κανάλια έχοντας πιάσει... στασίδι.

Τονίστηκε ότι αυτά κυρίως τα ΜΜΕ επί προηγούμενων κυβερνήσεων σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο «έβγαζαν στη σέντρα τους απεργούς και τους κατηγορούσαν ότι υποσκάπτουν την ομαλή πορεία της χώρας, απειλούν την παραμονή της στο ευρώ, ακόμα και ότι... πλήττουν τον τουρισμό τους κατηγορούσαν»!

Τώρα, τονίστηκε, ειδικά αυτά τα ΜΜΕ παίζουν ένα «ενδιαφέρον παιχνίδι αποσταθεροποίησης» (όχι μόνο αυτά, αλλά κυρίως αυτά) και ειδικά στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση καθώς και στις αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν γίνει σπόνσορες των απεργών και των κινητοποιούμενων!

Έτσι ειπώθηκε.

Και μάλιστα ανέτρεξαν στα αρχεία τους και βρήκαν τι έλεγαν τότε κανιβαλίζοντας τους απεργούς και τι πράττουν σήμερα, που –όπως τονίστηκε- χρησιμοποιούν «και ψέματα και προβοκάτσιες προκειμένου να πλήξουν την κυβέρνηση».

Μάλιστα αποφασίστηκε να αρχίσει η κυβέρνηση να αναφέρεται συγκεκριμένα σε ΜΜΕ που «παίζουν σε αυτό το ταμπλό, της αποσταθεροποίησης».

Πάντως – πάντα κατά τις πληροφορίες μας- τα κυβερνητικά στελέχη ουδέν είπαν για το γεγονός, ότι άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015 και άλλα, αντίθετα, έπραξαν ως κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση έχει αρχίσει ένα «χοντρό» παιχνίδι άγριας κόντρας μεταξύ της κυβέρνησης και συγκεκριμένων ΜΜΕ, ενώ επίκειται και η προκήρυξη των τηλεοπτικών συχνοτήτων, ένα επίσης πεδίο άγριας σύγκρουσης, που θα φτάσει μακριά...

Σχετικές ειδήσεις