ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κόντρα Καραμανλή – Μητσοτάκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Η κόντρα Καραμανλή – Μητσοτάκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Η απουσία του Κ. Καραμανλή από την ονομαστική ψηφοφορία για το θέμα της προκήρυξης των τηλεοπτικών συχνοτήτων ήταν μια συνειδητή επιλογή.

ΓΙΑΤΙ O ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο πρώην πρωθυπουργός προβληματίστηκε μόνο για την ερμηνεία που θα δίνονταν σε αυτή του την απουσία, διότι –κατά τα άλλα- ήταν αντίθετος με τις επιλογές του Κ. Μητσοτάκη στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών.

Άλλωστε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, τη μάχη κατά της διαπλοκής και των νταβατζήδων τη θεωρεί ως μία απ’ τις ιστορικές παρακαταθήκες της πρωθυπουργικής θητείας του.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, ότι ακριβώς γι’ αυτό απουσίασε και από προηγούμενη ονομαστική ψηφοφορία, πάλι για θέμα σχετιζόμενο με την υλοποίηση του νόμου για τα ΜΜΕ, επειδή πάλι θεώρησε ότι η στάση του κόμματός του ήταν εξυπηρετική των «νταβατζήδων».

Τελικά και παρά τον προβληματισμό του ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να απέχει ξανά, διότι δεν ήθελε να ψηφίσει κάτι που θα ήταν εκτός των απόψεών του.

Ο Κ. Καραμανλής, όπως τονίζει σε συνομιλητές του, θεωρεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης με την τακτική του σε αυτό το μείζον «θέμα δημοκρατίας», αντικειμενικά εξυπηρετεί τη διαιώνιση του καθεστώτος ανομίας και διαπλοκής και είναι απέναντι απ’ τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.

Σημαντική ήταν επίσης η απουσία απ’ την ονομαστική ψηφοφορία και των Β. Μεϊμαράκη και Ν. Κακλαμάνη.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι και η δική τους απουσία σηματοδοτούσε έντονη διαφωνία με τις επιλογές της ηγεσίας Μητσοτάκη.

Αλλά έχει και μια άλλη αφετηρία.

Οι Β. Μεϊμαράκης και Κυρ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, είχαν δεσμευτεί ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές θα συναινούσε η Ν.Δ. για την εκλογή του νέου ΕΣΡ, όποιος κι αν ήταν ο τελικός νικητής.

Αυτή τη δέσμευση είχε μεταφέρει ο Ν. Κακλαμάνης στον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση και με βάση αυτή τη δέσμευση η κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει από τότε στη νομοθετική πρωτοβουλία που προχώρησε τώρα.

Όπως ο Κ. Μητσοτάκης αθέτησε αυτή του τη δέσμευση μετά τη νίκη του. Και αυτό άφησε εκτεθειμένο τον Ν. Κακλαμάνη, αλλά και τον Β. Μεϊμαράκη, οι οποίοι αντέδρασαν δια της απουσίας τους...

Σχετικές ειδήσεις