ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι στοιχεία έδωσε ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς

Τι στοιχεία έδωσε ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς

Την εικόνα του κυβερνητικού σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος μέσα από φακέλους με στοιχεία, παρουσιάζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Τσίπρας, κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, παρέδωσε φακέλους με στοιχεία για την κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό και το έργο των εμπλεκομένων φορέων στη διαχείρισή του.

Τα στοιχεία αφορούν τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται, την πρόοδο στην δημιουργία δομών υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, την παρεχόμενη σίτιση, την ιατρική μέριμνα, την φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για τη δημιουργία νέων υποδομών.

Επίσης περιλαμβάνονται πίνακες για την πορεία των καταγραφών και των ταυτοποιήσεων.

Τα στοιχεία είναι εξειδικευμένα ανά περιοχή και τομέα δραστηριοποίησης, ενώ για τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν και αναλυτικοί πίνακες εργασιών. Με τα δεδομένα αυτά, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, διαμορφώνεται μια σαφής και ολοκληρωμένη εικόνα του κυβερνητικού σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, πάνω στο οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί θα τοποθετηθούν.

Σχετικές ειδήσεις