ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Καμμένος: Ο Πρωθυπουργός θα πάει στις Βρυξέλλες με μία κοινή γραμμή

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Καμμένος: Ο Πρωθυπουργός θα πάει στις Βρυξέλλες με μία κοινή γραμμή

Ο Πρωθυπουργός θα πάει στις Βρυξέλλες έχοντας μία κοινή, εθνική γραμμή, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αμέσως μετά την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη λήξη της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος αποχώρησε από την συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο για το προσφυγικό και ανέφερε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων κατέληξαν σε μία κοινή ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛ.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντικό το γεγονός ότι «ο ελληνικός λαός, ο οποίος έχει υποστεί τη μεγαλύτερη πίεση από την προσφυγική κρίση, έρχεται στις Βρυξέλλες με μία κοινή γραμμή, ζητώντας να εφαρμοστούν οι συμφωνίες».

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας αποκάλυψε ότι η Αθήνα ζήτησε η έδρα της ακτοφυλακής της Ε.Ε. να είναι στην Ελλάδα, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι είναι ανάγκη να δοθεί άμεσα ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση.

Τέλος, αναφερόμενος στα αιτήματα της Φώφης Γεννηματά για να υπάρχει στο κείμενο σαφής αναφορά σε κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, ο υπουργός Άμυνας τα χαρακτήρισε ως «μικροπολιτικά αιτήματα», "Βασικό είναι ότι υπήρξε κοινό ανακοινωθέν. Η κ. Γεννηματά ήθελε να μπουν μέσα οι προτάσεις της για την κυβέρνηση, αλλά είναι μικροπολιτικά αιτήματα"