Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση προσαρμόζει τη στρατηγική της στον ρεαλισμό

Οι δηλώσεις του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση προσαρμόζει τη στρατηγική της στον ρεαλισμό
2'

«Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση προσαρμόζει τη στρατηγική της στον ρεαλισμό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως άσκησε δριμύτατη κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τους χειρισμούς που έφεραν τη χώρα, όπως είπε, σε αυτό το αδιέξοδο.

«Έστω και με καθυστέρηση η κυβέρνηση προσαρμόζει τη στρατηγική της στον ρεαλισμό. Αποφασίστηκε ένα ελάχιστο κοινό αποδεκτό πλαίσιο στρατηγικής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος πάντως επεσήμανε πως διατηρεί τις «έντονες επιφυλάξεις του για το κατά πόσο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα κλειστά κέντρα προαναχωρησιακής φιλοξενίας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως υπάρχει ρητή αναφορά στην ανάγκη αυτών των κέντρων.

Μάλιστα, όπως είπε, αυτό «συνιστά απαραίτητη προσαρμογή στην τρέχουσα κατάσταση».

Ολόκληρη η δήλωση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Στην οκτάωρη συζήτηση των Πολιτικών Αρχηγών, η Νέα Δημοκρατία άσκησε δριμύτατη κριτική στον πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς τους στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Χειρισμούς που έχουν φέρει τη χώρα στην κατάσταση την οποία όλοι οι Έλληνες βιώνουμε σήμερα. Έστω και με καθυστέρηση, η Κυβέρνηση αρχίζει και προσαρμόζει τη στρατηγική της στο ρεαλισμό. Τέθηκε - και συμφωνήθηκε - ένα ελάχιστο, κοινά αποδεκτό πλαίσιο εθνικής στρατηγικής, την οποία πρέπει να διεκδικήσει η χώρα στη συνάντηση της Δευτέρας.Αλλά, από εκεί και πέρα, διατηρώ τις έντονες επιφυλάξεις μου, κατά πόσο ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Για τα κλειστά κέντρα κ. Πρόεδρε, τι ακριβώς είπατε; Που ήταν η διαφωνία;»

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή