ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μας τρολάρει η κυβέρνηση: Θεωρεί υπεράριθμο το προσωπικό της ΕΡΤ

Μας τρολάρει η κυβέρνηση: Θεωρεί υπεράριθμο το προσωπικό της ΕΡΤ

Νέα «κωλοτούμπα» από την κυβέρνηση – Επαναπροσέλαβαν στην ΕΡΤ ακόμα και αυτούς που δεν είχαν αντικείμενο εργασίας και τώρα λένε πως είναι υπεράριθμοι

Το καλοκαίρι του 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις για το αιφνιδιαστικό «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Μετά το «μαύρο» που έπεσε στις οθόνες στις 23:00 το βράδυ της 11ης Ιουνίου του 2013, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατασκήνωσαν στην ΕΡΤ κάνοντας αγώνα για την επαναλειτουργία της.

Σε δηλώσεις τους έκαναν λόγο για «χούντα» της κυβέρνησης Σαμαρά, παρέμβαση στην ελευθερία του λόγου και προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ.

Τις ημέρες εκείνες και με τη σημαία της ΕΡΤ χτίστηκαν ακόμα και πολιτικές καριέρες. Οι πρωτοστάτες των κινητοποιήσεων, πολιτικοί αλλά και δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά το κλείσιμο της ΕΡΤ και έγιναν βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τρία χρόνια μετά και λίγους μήνες αφού άνοιξε και πάλι η ΕΡΤ επαναπροσλαμβάνοντας όλους τους υπαλλήλους, ακόμα και όσους δεν είχαν πατήσει επί σειρά ετών ή δεν είχαν αντικείμενο εργασίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλέπει ότι ο αριθμός των υπαλλήλων είναι υπεράριθμος.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς παραδέχτηκε τις χρόνιες και σοβαρές στρεβλώσεις που επικρατούν στην ΕΡΤ, λέγοντας ότι υπάρχουν υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό και εργαζόμενοι «με όχι και τόσο βαρύ αντικείμενο εργασίας».

Η παραδοχή του υπουργού έγινε προκειμένου να υποστηρίξει τροπολογία που επιτρέπει την μετάταξη προσωπικού της ΕΡΤ – εφόσον το επιθυμούν – προς άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς όμως να αλλάξει η μισθολογική τους κατάσταση.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το προσωπικό θα μπορούσε να απασχοληθεί αλλού», σημείωσε ο κ. Παππάς.
Πάντως, από την πλευρά της αντιπολίτευσης διατυπώθηκαν αρκετές ενστάσεις και υπαινιγμοί για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις.

Σχετικές ειδήσεις