ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Οι ξένοι ζητούν κυβέρνηση Τσίπρα - Μητσοτάκη

Νικολόπουλος: Οι ξένοι ζητούν κυβέρνηση Τσίπρα - Μητσοτάκη

«Οι ξένοι ζητούν Κυβέρνηση Τσίπρα - Μητσοτάκη». Αυτή ήταν η πρώτη αποκάλυψη- βόμβα που έριξε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος κατά την πρωινή ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα, Πέμπτη (14/04/2016) στον MAX FM και στοιχημάτισε πως αυτό στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να γίνει.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σκάνδαλα των θαλασσοδανείων των ΜΜΕ καθώς και στην «πρόκληση να λειτουργεί το MEGA χωρίς ίδια κεφάλαια καθώς η ΠΗΓΑΣΟΣ του Μπόμπολα με αρνητικά».

Ο Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε, εξάλλου, πως «πρέπει οι οικονομικοί εισαγγελείς να διερευνήσουν επίσης το «κολπάκι» των πειραγμένων οικονομικών στοιχείων».

«Εάν αυτό αποτελεί διαχρονική πρακτική των νταβατζήδων των ΜΜΕ με πρόδηλες βλάβες σε πιστωτικά ιδρύματα και επενδυτικό κοινό τότε η απάτη είναι αυταπόδεικτη και πρέπει να τιμωρηθούν οι τραπεζίτες μαζί με τους μετόχους και τα μέλη των Δ.Σ. που δεν “έβλεπαν” ότι είναι "πειραγμένα" τα στοιχεία των ισολογισμών», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Παράλληλα, συνέχισε ζητώντας από τους συμπολίτες του να προσθέσουν και αυτοί το όνομά τους στη μεγάλη λίστα των πολιτών, που ζητούν με μηνυτήρια αναφορά «να διερευνήσει η Δικαιοσύνη εάν διέπραξαν οι υπεύθυνοι του MEGA του ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ το έγκλημα της απάτης (386 Π.Κ.), οι τραπεζίτες εκείνο της παράβασης καθήκοντος (259 Π.Κ.) καθώς και οι αρμόδιοι της Τράπεζας της Ελλάδος και κάθε άλλη αρχής, ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη όπως ακριβώς συνέβη και στην αντίστοιχη περίπτωση του Στ. Ψυχάρη και των στελεχών της ΑLPHA BANK».

«Να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα»

«Οι πολίτες απαιτούν οι νταβατζήδες να εξαναγκασθούν και να γυρίσουν πίσω τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, από τις κρυψώνες των γνωστών φορολογικών “παραδείσων”», συμπλήρωσε ο Νίκος Νικολόπουλος.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη πολιτική διαπραγμάτευση που ήδη κάνει ο Αλέξης Τσίπρας αφού ευχήθηκε να φέρει καλά αποτελέσματα, είπε: «Ο δειλός πολεμάει μετά την μάχη, ο προδότης προδίδει την ώρα της μάχης και ο πολεμιστής δεν υπάρχει μετά την μάχη» και προχώρησε λέγοντας, πως σύμφωνα με όσα του είπαν συνεργάτες του Πρωθυπουργού, «η συνάντηση με τον Ολάντ πήγε καλά».

Αποκάλυψε πως οι πληροφορίες του λένε πως γύρω από την νέα πολιτική διαπραγμάτευση συμβαίνουν τα εξής δύο: «αφενός επιχειρείται να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις περί ναυαγίου με τους θεσμούς, αφετέρου δε να κατοχυρωθεί πως συζητάμε στη βάση της συμφωνίας του Ιουλίου, μιας και στην κυβέρνηση εκτιμούν πως το ΔΝΤ, όχι απλώς κινείται παρελκυστικά, αλλά επιδιώκει τον σχεδιασμό ενός τέταρτου μνημονίου, με διαφορετικές προβλέψεις και συγκεκριμένο μείγμα μέτρων. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι αποδεκτό ούτε πολιτικά εφικτό για το Μαξίμου μα ούτε και για τους Ευρωπαίους.

Επομένως, το Μαξίμου θέτει με αυτό τον τρόπο και ζήτημα για τη στάση του ΔΝΤ, για το οποίο υπάρχει ενόχληση ακόμα και σε ανώτερους ευρωπαϊκούς κύκλους.

Βέβαια, το ότι η κυβέρνηση θέτει τα ζητήματα, δεν σημαίνει πως ο ρόλος του ΔΝΤ θα αλλάξει άμεσα, ακόμα αν και δυνητικά θα μπορούσε να περιοριστεί σε ρόλο τεχνικού συμβούλου. Είναι ζήτημα ευρύτερων πολιτικών αποφάσεων σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο και μέχρι στιγμής δεν προκύπτει πως τέτοια απόφαση έχει ληφθεί, παρά την προφανή τάση του Ταμείου να απεμπλακεί από το ελληνικό πρόγραμμα, με κάποιον τρόπο».

«Υπό αυτό το πρίσμα», τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος «η κυβέρνηση κάνει ξανά τη “γύρα” της πολιτικής διαπραγμάτευσης. Γι’ αυτό πήγε ο Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι, και συνάντησε τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Δυστυχώς όμως, η λύση της πολιτικής διαπραγμάτευσης είναι δοκιμασμένη κατά τα προηγούμενα χρόνια και είχε γνωστά αποτελέσματα αν και τα δεδομένα ομολογουμένως είναι διαφορετικά».

Το «καρφί» στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, τέλος, εκτίμησε πως δεν στήνεται σκηνικό ρήξης και δεν βλέπει εκλογές άμεσα και προ πάντως χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση και έριξε καρφί στον Μητσοτάκη λέγοντας: «Και να θυμάσθε ο Κούλης θα ζητά εκλογές όσο θα είναι σίγουρος πως δεν θα γίνουν».

Όσον αφορά δε την απόφαση της κυβέρνησης να καταρτίσει νομοσχέδια είπε: «Θα μπορούσε να εκληφθεί ως έκπληξη, αν και πληροφορούμαι πως αυτή η κίνηση δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο στρατόπεδο των θεσμών. Άλλωστε, τόσο το φορολογικό όσο και το ασφαλιστικό, παρά τις όποιες διαφορές, είναι πεδία σχετικά ευρέων συγκλίσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών».

Σχετικές ειδήσεις