ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομολογία-σοκ Κοτζιά: Δεν αποκλείει «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία

Ομολογία-σοκ Κοτζιά: Δεν αποκλείει «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία

Η αμηχανία που έχει καταβάλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την ολοένα αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο αντικατοπτρίζεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα ενδεχόμενο «θερμό» επεισόδιο με τη γειτονική χώρα.

«Αν δεν προσέξει κανείς, μπορεί να προκύψει θερμό επεισόδιο ακόμα και από λάθος», υπογραμμίζει ο κ. Κοτζιάς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής», ενώ ο ίδιος τονίζει ότι «οι προκλήσεις στο Αιγαίο πηγάζουν από μερίδα της στρατιωτικής μηχανής της γείτονος».

«Η χώρα υλοποιεί μια εξωτερική πολιτική σταθερή στις "κόκκινες γραμμές" της. Συνετή και αποφασιστική στην αποτρεπτική της λειτουργία. Δημιουργό συμμαχιών και στηριγμάτων. Νηφάλια και ψύχραιμη. Μια πολιτική, η οποία χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά μέσα», υπογραμμίζει – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Εξωτερικών.

Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, τα όσα αναφέρει για τη στάση της Άγκυρας έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, το οποίο χθες Κυριακή (16/05/2016) έγραψε ότι οι Τούρκοι επιχειρούν να εντάξουν στο Δίκαιο της Θάλασσας, μέσω εγγράφου στον ΟΗΕ, νομοθέτημα βάσει του οποίου θα αναγνωρίζεται ως τουρκική η κυπριακή υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ δυτικά της Κύπρου και όλη η ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης.

Σχετικές ειδήσεις