ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση και Γεροβασίλη «βλέπουν» ανάπτυξη παρά το Μνημόνιο

Κυβέρνηση και Γεροβασίλη «βλέπουν» ανάπτυξη παρά το Μνημόνιο

Την τακτική του παραμορφωμένου καθρέφτη σε ό,τι αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και από τη σημερινή (17/05/2016) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η απόδοση της ελληνικής οικονομίας είναι «θετικότερη του αναμενόμενου», όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat και είναι «αξιοσημείωτη και η βελτίωση των δεικτών της απασχόλησης, όπως καταγράφεται από την ΕΛΣΤΑΤ και την "Εργάνη"». Επίσης, υπουγράμμισε ότι και η επικείμενη διευθέτηση του ζητήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, με την εκταμίευση που έπεται της πρώτης αξιολόγησης, «συντελούν στην αλλαγή του κλίματος».

Η ίδια ανήγγειλε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον σχεδιασμό της στον αναπτυξιακό και τον επενδυτικό τομέα, αρχής γενομένης από τον αναπτυξιακό νόμο, που ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού TAP, για τα εγκαίνια του οποίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετέβη σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «η κατασκευή του θα έχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την απασχόληση και υπογράμμισε ότι η λειτουργία του, σε συνδυασμό με άλλα ενεργειακά δίκτυα και υποδομές, που προωθούνται προς υλοποίηση, συμβάλλουν στη μετατροπή της χώρας μας σε ενεργειακό κόμβο».

Σχετικές ειδήσεις