ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση βουλευτών για σχέση της Σαββαΐδου με κατηγορύμενο του κυκλώματος εκβιαστών

Βουλή - ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση βουλευτών για σχέση της Σαββαΐδου με κατηγορύμενο του κυκλώματος εκβιαστών

Ερώτηση για τις σχέσεις της τέως γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου και του κατηγορουμένου για τον εκβιασμό σε βάρος της ΕΥΔΑΠ, Τάκη Μουσσά, κατέθεσαν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον Χρήστο Καραγιαννίδη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν ότι «σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης προκύπτουν μεγάλα ερωτήματα για τα "έργα και τις ημέρες" του κατηγορούμενου και συγκεκριμένα για την προνομιακή σχέση του με το επιτελείο της τέως Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων».

«Παρά το γεγονός ότι στο εν λόγω πόρισμα δεν προκύπτουν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες, εντούτοις ερωτηματικά προκαλεί η αδιαφάνεια της σχέσης που είχε ο Τάκης Μουσσάς με την ΓΓΔΕ, που είχε κομβικό ρόλο στην οικονομική και δη τη φορολογική πολιτικής της χώρας, καθώς ο πρώτος δεν είχε σύμβαση εργασίας και ποτέ δεν αμείφθηκε για τις υπηρεσίες που παρείχε», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, «αν υπάρχουν άλλες υποθέσεις για τις οποίες ελέγχεται η κ. Σαββαΐδου, και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες και ποια μέτρα θα λάβουν για την προάσπιση των δημόσιων οικονομικών, ώστε τέτοια φαινόμενα διαπλοκής, να λάβουν τέλος».

Την ερώτηση υπογράφουν επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας, καθώς και οι βουλευτές, Γιώργος Ακριώτης, Στάθης Γιαννακίδης, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αννέτα Καββαδία, Ζωή Λιβανίου, Κώστας Μορφίδης, Νίκος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου, Τάσος Πρατσόλης, Δημήτρης Ρίζος, Ανδρέας Ριζούλης και Ελένη Σταματάκη.

Σχετικές ειδήσεις