ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μας τρολάρει η Φωτίου: Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η λογική της φτώχειας!

Μας τρολάρει η Φωτίου: Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η λογική της φτώχειας!

Ακόμα ένα στέλεχος της κυβέρνησης βλέπει την ανάπτυξη να… έρχεται και υποστηρίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης, δεν είναι πολιτική φτώχειας.

Σε δηλώσεις της στην Αλεξανδρούπολη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ισχυρίστηκε ότι «η λογική μας δεν είναι η λογική της φτώχειας και της κακομοιριάς, είναι μιας άλλης κοινωνίας, που ενεργοποιείται που βάζει άλλες αρχές, που προχωράει… Έχουμε μια πολυδιάστατη πολιτική στην κοινωνική προστασία η οποία πολιτική δεν είναι ιδρυματοποίηση αλλά αποϊδρυματοποίηση. Έχει τα σπέρματα μιας ισονομίας, μιας πολιτείας που σέβεται τους ευάλωτους πολίτες της, όποια εποχή κι αν είναι, ευημερίας ή όχι».

«Δεν τους έχει ούτε για πολίτες δεύτερης κατηγορίας αλλά ούτε και για πελάτες του κράτους και των σχέσεων των πολιτικών… Η ανάπτυξη θα έρθει και θα έρθει με κοινωνικό πρόσωπο, γιατί είμαστε η μόνη κυβέρνηση που έκανε ένα ανώτατο υπουργικό συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής, για πρώτη φορά στη χώρα», πρόσθεσε.

Η κυρία Φωτίου έκανε λόγο για ανυπαρξία κοινωνικής προστασίας και επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη δημιουργία ενός συστήματος πρόνοιας «ιδρυματικό και επιδοματικό», επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αλλάξει το εν λόγω τοπίο «με όρους εργασίας και κοινωνικής ένταξης και όχι με όρους φιλοδωρήματος ή πελατειακών σχέσεων».

Σχετικές ειδήσεις