ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αντεπιτεθούν στο συντηρητισμό

Τσίπρας: Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αντεπιτεθούν στο συντηρητισμό

Στην επισήμανση ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία αντιμετωπίστηκε «με εξαιρετική ευγένεια» σε αντίθεση με το ελληνικό δημοψήφισμα προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ως παρατηρητή στη Σύνοδο των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε πιο «επιθετικά» κάτι που αποδεικνύει πως υπάρχουν «πολλά μέτρα και πολλά σταθμά» στη μεταχείριση των κρατών μελών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός «προοδευτικού πόλου» που να διεκδικήσει την ηγεμονία, προσθέτοντας πως τίθεται συνολικό ζήτημα ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. «Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι των συντηρητικών στην Ευρώπη» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης στη διαπραγμάτευση με το Λονδίνο, τονίζοντας πως πρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το Ευρωκοινοβούλιο να εμπλακούν ενεργά σε αυτήν και να μην αποτελέσει αντικείμενο διακυβερνητικών συμφωνιών ερήμην των θεσμών.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός με πέντε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter, στη συνεδρίαση τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «δεν είμαστε υπέρ της τιμωρίας όσων επιλέγουν να φύγουν από την ΕΕ, αλλά αυτό δεν μπορεί να σημαίνει την τιμωρία όσων επιλέγουν να μείνουν».

Αναλυτικά οι σχετικές αναρτήσεις του πρωθυπουργού:

- «Κατά την παρουσία μου στην συνεδρίαση του @PES_PSE τόνισα ότι δεν είμαστε υπέρ της τιμωρίας όσων επιλέγουν να φύγουν από την Ε.Ε..»

- «Αλλά αυτό δεν μπορεί να σημαίνει την τιμωρία όσων επιλέγουν να μείνουν.»

- «Η σύγκριση της συμπεριφοράς της Ε.Ε. απέναντι σε Μ. Βρετανία και Ελλάδα είναι θλιβερή.»

- «Να περάσουμε από την Ευρώπη των κανόνων σε εκείνη της θεσμικής ενότητας.»

- «Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει τώρα να αντεπιτεθούν. Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι των συντηρητικών στην Ε.Ε..»

Σχετικές ειδήσεις