ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει το νέο σχέδιο του ΕΛΚ για την Ευρώπη

Βρυξέλλες: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει το νέο σχέδιο του ΕΛΚ για την Ευρώπη

Τη «Συμφωνία Αλήθειας με την Ευρώπη» παρουσιάζει σήμερα, Τετάρτη (29/06/2016), με ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει ότι «τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια δεν είναι εφικτός στόχος».

Εξάλλου, θα παρουσιάσει τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΕΛΚ για την Ευρώπη, ενώ θα κάνει ιδιαίτερη μνεία στις «μεγάλες θεσμικές, δομικές και πολιτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να γίνει περισσότερο «Δημοκρατική» και να έρθει πιο κοντά στους πολίτες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει, εξάλλου, να διαχωρίσει το Brexit από το Grexit ως δύο γεγονότα που δεν συνδέονται μεταξύ τους. «Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια χώρα που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, με ανεργία 5% και με άλλο νόμισμα», αναμένεται να υπογραμμίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα τονίσει τη σημασία της γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών και των πολιτών που αισθάνονται πια ότι η ευρωπαϊκή ιδέα δεν τους αφορά στο βαθμό που τους αφορούσε στο παρελθόν.

Σχετικές ειδήσεις