ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ψάχνει χρήματα για φιλολαϊκές εξαγγελίες

Ο Τσίπρας ψάχνει χρήματα για φιλολαϊκές εξαγγελίες

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση αναζητά – μέσα στους επόμενους μήνες - ζεστό χρήμα προκειμένου να κάμψει την δυσφορία των πολιτών ενόψει της 2ης αξιολόγησης και των νέων μέτρων που ενδέχεται να ζητηθούν από τους δανειστές αφού οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι σχεδόν βέβαιον ότι για άλλη μια φορά θα πέσουν στα βράχια.

ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΟΛΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕΣΩ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Εν ολίγοις, οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών θα πουλήσουν... φύκια για μεταξωτές κορδέλες, προσφέροντας ψίχουλα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα αυτά αναζητούνται μέσα από περικοπές των κρατικών δαπανών και δεν θα ξεπεράσουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό αυτό θα κατευθυνθεί σε κοινωνικές δράσεις και κυρίως για να καλυφθούν οι μελλοντικές ανάγκες και στην καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και διαφόρων επιδομάτων προς τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους.

Βλέπετε η επιχείρηση «σας δίνω νέο Σύνταγμα και αριστερό εκλογικό νόμο» απέτυχε επικοινωνιακά και επειγόντως το μέγαρο Μαξίμου πρέπει να βρει ένα νέο αφήγημα για να κάμψει τη δυσφορία του λαού, αν όχι μέσα στο 2016, τουλάχιστον μέσα στο 2017.

Άλλωστε όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει ο βίος της κυβέρνησης δεν θα είναι μακρύς. Το αντίθετο.

Σχετικές ειδήσεις