ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμάζει... σοσιαλιστικό ανασχηματισμό ο Τσίπρας

Ετοιμάζει... σοσιαλιστικό ανασχηματισμό ο Τσίπρας

Κοινό μυστικό αποτελεί, πλέον, ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού επιτελείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αλλάξει εν μέρει την πολιτική ατζέντα στρέφοντας το πολιτικό αλλά και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον στο δευτερεύον – αυτή τη στιγμή – ζήτημα του ανασχηματισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με στόχο να μεγιστοποιήσει το χρόνο παραμονής του στην εξουσία, κάνει... στροφή και επανασχεδιασμό των πλάνων του, εξετάζοντας προσεκτικά πότε ακριβώς θα προχωρήσει στην εν λόγω κίνηση.

Η δεύτερη αξιολόγηση είναι το «χρονικό κλειδί», που θα ξεκλειδώσει τις σχετικές πρωτοβουλίες και εξελίξεις.

Πρωθυπουργός και οικονομικό επιτελείο είναι αποφασισμένοι να κάνουν το παν ώστε η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις που «στοίχισαν» - και μάλιστα πολύ - την πρώτη φορά.

Το πιθανότερο σενάριο, λοιπόν, θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώνει τις αλλαγές στο υπουργικό σχήμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Η ονοματολογία για την ώρα δεν έχει ξεκινήσει, ωστόσο ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου βγήκαν τα... τεφτέρια στα οποία καταγράφονται οι «επιτυχημένοι» και οι «αποτυχημένοι».

Υπουργοί, δηλαδή, που ολοκληρώνουν όσα είχαν εξαγγείλει σε προηγούμενες φάσεις με επιτυχία και άλλοι που δεν έχουν κανένα έργο να παρουσιάσουν, παρά μόνο λόγια, τηλεοπτικές εμφανίσεις και... προβλήματα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, θα καταβληθεί προσπάθεια να διευρυνθεί το κυβερνητικό σχήμα και με πρόσωπα εκτός των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, δίνοντας στον εν λόγω ανασχηματισμό τον χαρακτηρισμό «σοσιαλιστικό», που τόσο πολύ ποθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Έτσι, αναμένεται να αξιοποιηθούν πρόσωπα από την ευρύτερη Κεντροαριστερά, με κάποια ονόματα να... ψιθυρίζονται ήδη στους διαδρόμους του Μαξίμου.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, φαντάζει πλέον εξαιρετικά απίθανο να οδηγηθούμε στις κάλπες μέσα στο 2016, εκτός κι αν υπάρξει κάποιο «ατύχημα», το οποίο αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Σχετικές ειδήσεις