ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: «Αγαπάς» την κυβέρνηση; Παίρνεις άδεια

Τηλεοπτικές άδειες: «Αγαπάς» την κυβέρνηση; Παίρνεις άδεια

Μούφα το «μαύρο» σε όσους μείνουν εκτός - Όργιο συμφωνιών κάτω από το τραπέζι για τις θεματικές πανελλαδικής εμβέλειας - Κάλπικη η κόντρα της κυβέρνησης με τους καναλάρχες και δήθεν αυτή των υποψηφίων...

Στάχτη στα μάτια ενός λάου που ισοπεδώνεται οικονομικά και παράλληλα παρακολουθεί άναυδος τα επικοινωνιακά πανηγύρια της κυβέρνησης με τους «πορτοφολάδες» της ενημέρωσης.

Το παιχνίδι είναι και στημένο και καθοδηγούμενο και θυμίζει μπαρμπουτιέρα κακόφημης λέσχης. Τα ζάρια και τα χαρτιά είναι σημαδεμένα και τούτο έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό.

Από την εξέλιξη του διαγωνισμού για τις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε υπόγεια συνεννόηση με ένα μεγάλο μέρος των ενδιαφερόμενων καναλαρχών.

Όπως σας επισημάναμε με σχετική αρθρογραφία από το Newsbomb.gr - (Διαβάστε το ρεπορτάζ με τίτλο: Όλη η αλήθεια για τους έγκλειστους της Καλλιθέας) - η ανθρωπογραφία των διεκδικητών για τις 4 άδειες καταδεικνύει ξεκάθαρα το σκοτεινό παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματικού κατεστημένου προκειμένου να χτιστεί ένα νέο εκδοτικό status quo, φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα νέο ισχυρό τηλεοπτικό ολιγοπώλιο σχηματοποιείται αυτές τις ημέρες με τη σφραγίδα του μεγάρου Μαξίμου και σημαντικής μερίδας του παλιού και του νέου εκδοτικού κατεστημένου.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι κορώνες της κυρίας Γεροβασίλη περί «μαύρου» σε όσα κανάλια έχουν μείνει εκτός διαγωνισμού είναι άσφαιροι εκβιασμοί για το θεαθήναι, αφού η υπάρχει ξεκάθαρη συμφωνία πως όσοι μείνουν εκτός από τον παρόντα διαγωνισμό θα πάρουν θεματικές, είτε περιφερειακές άδειες με τους επόμενους διαγωνισμούς.

Οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι σε 90 ημέρες θα πέσει «μαύρο» σε όσους δεν έχουν άδεια έγιναν μόνο για να εξυπηρετήσουν το κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ που ζει με το ψεύτικο όραμα της «κάθαρσης» και του... πολέμου κατά της διαπλοκής.

Το μεγάλο παζάρι θα γίνει για τις θεματικές και τις περιφερειακές άδειες που θα προκηρυχθούν μέσα στις επόμενες 90 μέρες και με συνοπτικές διαδικασίες για να μην προλάβει να εισέλθει κανένας νέος και καθαρός παίκτης.

To Νewsbomb.gr είναι σε θέση να γνωρίζει από αξιόπιστες πηγές ότι αρκετοί εκ των γνωστών επιχειρηματιών που λαμβάνουν μέρος στον 1ο διαγωνισμό έχουν ήδη συζητήσει με στελέχη της κυβέρνησης και έχουν «καπαρώσει» από τώρα θεματικές άδειες!

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους για τις θεματικές πανελλαδικής εμβέλειας και τις περιφερειακές άδειες. Ούτε πόσες θεματικές θα δοθούν, ούτε τι μερίδιο από την διαφημιστική πίτα θα καλύψουν, ούτε πόσες περιφερειακές θα δοθούν ανά Νομό. Καμία απολύτως λεπτομέρεια.

Άραγε η κυβέρνηση θα εμφανίσει κάποια σχετική έρευνα από κάποιο ανύπαρκτο πανεπιστήμιο; Ή μήπως αιφνιδίως ένα πρωινό θα ζητήσει να κατατεθούν οι υποψηφιότητες σε χρόνο ρεκόρ για να μην προλάβει κανείς σοβαρός επιχειρηματίας να αντιδράσει και να εκδηλώσει ενδιαφέρον για επένδυση;

Πότε θα δώσουν στη δημοσιότητα τις προδιαγραφές; Άγνωστο. Ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς, αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν, έχουν ήδη ενημερωθεί, όπως συνήθως συμβαίνει στους στημένους και στους φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι οι σχετικές συζητήσεις για τις θεματικές και τις περιφερειακές άδειες έχουν ήδη γίνει με στελέχη της κυβέρνησης σε... νεκρό χρόνο το προηγούμενο διάστημα και έχουν ήδη επιτευχθεί οι σχετικές συμφωνίες κυρίων.

Κοινώς, οι σημερινοί υποψήφιοι καναλάρχες έχουν τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ πως θα «τακτοποιηθούν» σε δεύτερο χρόνο, μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κανένας λοιπόν δεν ανησυχεί , αφού όλοι γνωρίζουν ότι θα λάβουν άδειες και μάλιστα με λιγότερο τίμημα.

Ο όρος για την απόκτηση άδειας είναι ένας και μόνο: Αγαπάς την κυβέρνηση, παίρνεις κανάλι. Απλά πράγματα.

Για το λόγο αυτό, παρά τις δήθεν αντιδράσεις και παραφωνίες, αρκετοί καναλάρχες κοιμούνται ήσυχοι ακόμα κι αν μείνουν έξω από τον παρόντα διαγωνισμό.

Με άνεση και ευκολία θα καταθέσουν την αίτηση που έχουν ήδη έτοιμη για να πάρουν θεματική πανελλαδική άδεια ενημέρωσης (24 hours /day news) ή μια θεματική ψυχαγωγίας και lifestyle.

Η δήθεν... μάχη του Ελ Αλαμέιν που στήνεται εδώ και μέρες για τις περιβόητες 4 άδειες δεν είναι τίποτα άλλο από τακτική αποπροσανατολισμού προκειμένου να τεθούν εκτός των επομένων διαγνωστικών διαδικασιών όσοι επιχειρηματίες δεν πρόσκεινται φιλικά στην Κουμουνδούρου.

Προφανώς δεν υπάρχει χώρος για σοβαρούς επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην ενημέρωση με καθαρές διαδικασίες, με αξιοκρατία μακριά από κομματικές ταμπέλες.

Η νέα διακυβέρνηση, θέλει νέα διαπλοκή, θέλει δικούς της παίκτες που να αγαπούν τη στρατηγική: Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει, πετάει!!!

Η νέα διακυβέρνηση θέλει να κάνει εκλογές με τα δικά της κανάλια, με τις δικές της εφημερίδες, με τα δικά της ραδιόφωνα.

Σεμνά και ταπεινά...

Άντε καλές αριστερές εκπομπές.

Σχετικές ειδήσεις