ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ραχόι

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ραχόι

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα Αλέξης Τσίπρας και Μαριάνο Ραχόι, με πρωτοβουλία του Ισπανού πρωθυπουργού και με αντικείμενο τη Σύνοδο των Μεσογειακών Ευρωπαϊκών Χωρών, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Ραχόι ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η παρουσία του στην Αθήνα δεν είναι εφικτή, καθώς μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο ισπανικό κοινοβούλιο, ο χαρακτήρας της κυβέρνησής του παραμένει υπηρεσιακός.

Ταυτόχρονα επανέλαβε στον Αλέξη Τσίπρα την στήριξή του στη διοργάνωση, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε από κοινού η ανάγκη να εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο η Ισπανία, από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ισπανικής Κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε τη σημασία που έχει η παρουσία της Ισπανίας στη σύνοδο της 9ης Σεπτεμβρίου, με δεδομένη την κρισιμότητα των ζητημάτων που θα συζητηθούν σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και της περιοχής της Μεσογείου

Σχετικές ειδήσεις