ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοσκόπηση: Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Μπροστά η ΝΔ με 7,5 μονάδες

Νέα Δημοσκόπηση: Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Μπροστά η ΝΔ με 7,5 μονάδες

Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση δείχνει συντριπτική υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης με 64,9% έναντι 15,5% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως προηγείται με 7,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Αξιοσημείωτα είναι και τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η δημοσκόπηση για την ταύτιση των πολιτών με τις απόψεις που εκφράζουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Όπως σημειώνεται μόλις το 14% των πολιτών ταυτίζεται με τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 21% δηλώνει ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι ενδεικτικό ότι και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μαζί, συγκεντρώνουν ποσοστό 35%, υστερούν σημαντικά από το ποσοστό που συγκεντρώνει η απάντηση «κανένας ιδιαίτερα» και φτάνει το 39,5%.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε κατά το διάστημα 19- 21 Σεπτεμβρίου σε 1.005 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα, έγινε με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές, μετά τη ΔΕΘ και μετά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών.

Το κυρίαρχο στοιχείο που καταγράφει η έρευνα είναι η κατάρρευση του προεκλογικού συνθήματος του ΣΥΡΙΖΑ «Η ελπίδα έρχεται», αφού απογοητευμένοι και χωρίς ελπίδα δηλώνουν οι 8 στους 10 Έλληνες.

Σχετικές ειδήσεις