ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εικόνες αναρχίας στη Μυτιλήνη

Μητσοτάκης: Εικόνες αναρχίας στη Μυτιλήνη
Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.«Οι εικόνες καταστροφής και αναρχίας στη Μυτιλήνη και τη Χίο, πιστοποιούν την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί και το μεταναστευτικό ζήτημα» δήλωσε και την κατηγόρησε ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο διαχωρισμός μεταναστών και προσφύγων δεν έγινε, οι δομές φιλοξενίας λειτουργούν άναρχα, η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία, κανένα συγκροτημένο σχέδιο για κατανομή των προσφύγων στην επικράτεια δεν υπάρχει, ευρωπαϊκά κονδύλια λιμνάζουν.

«Όσο ακόμη παραμένει αυτή η Κυβέρνηση, οφείλει να εφαρμόσει αμέσως το Εθνικό Σχέδιο για το προσφυγικό με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, ένα σχέδιο που διασφαλίζει την αξιοπρεπή ζωή στους πρόσφυγες, τις διαδικασίες επαναπροώθησης στους παράτυπους μετανάστες, αλλά και την υγεία και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών» κατέληξε

Σχετικές ειδήσεις