ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Ανοικτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής από τη ΝΔ!

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Ανοικτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής από τη ΝΔ!

Η «διαβολοβδομάδα» της κυβέρνησης – Ανοικτά μέτωπα με καναλάρχες, Εκκλησία και στο βάθος ανασχηματισμός

Με ανοικτό το θέμα των αποκαλύψεων για τις φορολογικές «τρύπες» του Καλογρίτσα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. περιμένει να μαζέψει όλα τα χρήματα της 1ης δόσης από τους υπερθεματιστές, αφού μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί μόνον οι κύριοι Μαρινάκης και Αλαφούζος.

Του Κώστα Τσιτούνα

Η μετωπική σύγκρουση με τους καναλάρχες και την αξιωματική αντιπολίτευση, ο «ιερός πόλεμος» με την Εκκλησία και η στάση του Νίκου Φίλη έχουν αρχίσει να δημιουργούν ρήγματα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που ξεπερνά τα όρια της σκανδαλολογίας και κινείται στον καμβά της ακυβερνησίας.

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή που το Συμβούλιο της Επικρατείας θα συνεδριάσει για να αποφανθεί εάν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματικός ή όχι, η κυβέρνηση θα περάσει μια εξόχως δύσκολη εβδομάδα.

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι στη ΝΔ, εκτός από τις μηνύσεις που κατέθεσαν για το θέμα των τηλεοπτικών, είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν και πρόταση μομφής, γεγονός που θα ταράξει πλήρως το πολιτικό σκηνικό.

Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται σημαντικά, στην περίπτωση που το ΣτΕ αποφανθεί αρνητικά για την εγκυρότητα του διαγωνισμού.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει εκλογές.

Στο Μαξίμου ξορκίζουν βεβαίως αυτό το σενάριο και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους αντιτείνουν το σενάριο του ανασχηματισμού ως όπλο για να αποφύγουν το απόλυτο φιάσκο το οποίο θα δημιουργηθεί μετά από μια αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το κλίμα πάντως είναι ήδη εκρηκτικό και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr στη Νέα Δημοκρατία εξετάζουν πολύ σοβαρά δυο ενδεχόμενα:

-Να καταθέσουν συνολική πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

-Να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης. Τα βέλη της ΝΔ στρέφονται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr κατά του Νίκου Παππά και του Χρήστου Σπίρτζη.

Και στις δυο περιπτώσεις είναι προφανές ότι θα προκληθεί τεράστια πολιτική αναστάτωση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σχετικές ειδήσεις