ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τολμήστε και ανοίξτε τους φακέλους με τα σκάνδαλα

Τολμήστε και ανοίξτε τους φακέλους με τα σκάνδαλα

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του πρώην διοικητή του ΙΚΑ και πρώην υπεύθυνου για τα μαύρα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Η ποινική δίωξη του Ρ. Σπυρόπουλου «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου» - Υποχρέωση της Δικαιοσύνης να βγάλει τους «σκελετούς από τη ντουλάπα»

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του πρώην διοικητή του ΙΚΑ και πρώην υπεύθυνου για τα μαύρα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις αρχές του 2016 για την υπόθεση της «μαύρης τρύπας» των 140 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Ιουνίου του 2015 έπειτα από αποκαλύψεις με οσμή σκανδάλου όσο εκείνος ήταν διοικητής του ασφαλιστικού Ταμείου, κατηγορείται για απιστία για την υπόθεση των 15 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκαν μετρητά στα ταμεία της Χαριλάου Τρικούπη χωρίς... παραστατικά!

Την περίοδο 2007 - 2009 εμφανίζεται να φυλάσσεται το ποσόν αυτό στο ταμείο του κόμματος, παρότι προερχόταν κυρίως από δάνειο 9,5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το κόμμα από τέσσερις τράπεζες.

Η υπόθεση ανακινήθηκε μετά τον εντοπισμό στο χρηματοκιβώτιο του ΠΑΣΟΚ των 15 εκατ. ευρώ σε μετρητά κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι ορκωτοί λογιστές.

Από το 2004 έως το 2012, περίοδος κατά την οποία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, το έλλειμμα του κόμματος διογκώθηκε.

Η κατηγορία της απάτης βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ζητώντας και λαμβάνοντας δάνειο 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, εγγράφως έδωσε ως εγγύηση για το δάνειο την κρατική επιδότηση στο κόμμα, παρότι την ίδια εγγύηση είχε δώσει σε άλλες τρεις τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί το κόμμα.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα και τη δίωξη, το ποσό της επιδότησης, το οποίο δόθηκε ως εγγύηση σε τέσσερις τράπεζες, ήταν μικρότερο από τα δάνεια που έλαβε τελικά το κόμμα.

Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα σκάνδαλα; Βγάλτε από τα συρτάρια τους «μαύρους» φακέλους

Κακουργήματα παντός είδους έχει διαπράξει το ΠΑΣΟΚ από τότε που ιδρύθηκε -και πολύ περισσότερο από το 1981 που άρχισε να κυβερνά- μέχρι σήμερα εις βάρος της πατρίδας μας και των Ελλήνων πολιτών.

Σε εθνικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό αλλά και ποινικό επίπεδο οι φάκελοι είναι δεκάδες και ως εκ τούτου το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου και τώρα της Φώφης Γεννηματά εμπλέκεται σε δεκάδες σκάνδαλα για τα οποία δεν αποδόθηκε ποτέ δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ

Και δεν μιλάμε μόνο για τους πολιτικούς, αφού μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να τελέσουν αυτό το εθνικό έγκλημα.
Υπάρχουν ακόμα οι τραπεζίτες που υπέθαλψαν, επέτρεψαν και έδωσαν μάλιστα δάνεια με το... τσουβάλι χωρίς καμία εγγύηση για να διογκωθεί ο τζίρος του πλιάτσικου.

Αυτοί που δήλωναν ότι το χρηματιστήριο θα πάει στις 7.000 μονάδες, λίγο πριν την κατάρρευση. Αυτοί που έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό, ως διοικητές χρεοκοπημένων κρατικών οργανισμών.

Αυτοί που μετέπειτα πήραν τα ηνία της χώρας για να ολοκληρώσουν το έργο τους με το δολοφονικό PSI... Υπάρχουν τα ΜΜΕ που οδηγούσαν και κάλυπταν αυτό το εθνικό έγκλημα με τις φυλλάδες τους: «Η Κλωνατέξ θα πάει στις 500.000, σίγουρη η πληροφορία»!

Όλοι αυτοί που έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το σημερινό κατάντημα της χώρας πότε θα κληθούν από τη Δικαιοσύνη;

Η υπόθεση των ταμείων του ΠΑΣΟΚ είναι μόνο ένα από τα δεκάδες σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται η «μεγάλη σοσιαλιστική παράταξη». Τα 5 εκατομμύρια του κ. Σπυρόπουλου είναι ψίχουλα μπροστά στην οικονομική ζημία που έχει προκαλέσει το ΠΑΣΟΚ και για την οποία φυσικά κανείς δεν έχει λογοδοτήσει. Κανείς!

Όσο κι αν θεωρούνται ξεχασμένες πολλές από τις υποθέσεις αυτές, στις οποίες πρωταγωνίστησαν είτε ηγετικές φιγούρες είτε γκρίζα πρόσωπα που εκτελούσαν εντολές, ήρθε η ώρα να βγουν από το συρτάρι και να ανοίξει πάλι η συζήτηση για την απόδοση ευθυνών.

Ογκώδεις δικογραφίες βρίσκονται αραχνιασμένες στα συρτάρια δικαστών και εισαγγελέων και αναμένουν αυτούς που χωρίς φόβο θα τις βγάλουν και θα αποκαλύψουν τους προδότες. Αυτούς που με δόλιο τρόπο κατέστρεψαν τη χώρα. Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για όλα τα κόμματα που εμπλέκονται σε «σκοτεινές» και «ύποπτες» υποθέσεις.

Από την «εθνική προδοσία» των Ιμίων, την απάτη του Χρηματιστηρίου και το «πάρτι» των Ολυμπιακών Αγώνων κατά την περίοδο Σημίτη, την εθνική λεηλασία με το Μνημόνιο και την προσφυγή στο ΔΝΤ επί Γιώργου Παπανδρέου και τη «λίστα Λαγκάρντ» του Ευάγγελου Βενιζέλου, το υλικό που προκύπτει είναι καταλυτικό και το κατηγορητήριο αδυσώπητο.

Η Δικαιοσύνη έχει την ευθύνη να ανοίξει επιτέλους όλους αυτούς τους φακέλους και υπεύθυνοι να πληρώσουν και τα χρήματα να επιστραφούν στον ελληνικό λαό.

Σχετικές ειδήσεις