ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισαν τα «όργανα»: Η Αχτσιόγλου «έφαγε» τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Άρχισαν τα «όργανα»: Η Αχτσιόγλου «έφαγε» τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
Την παραίτηση του στον Πρωθυπουργό υπέβαλε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Γιάννης Σούκος, μετά τις αιχμές που άφησε εναντίον του η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ανέλαβε και επισήμως τα νέα καθήκοντά της η Έφη Αχτσιόγλου και ήδη με την τελετή παράδοσης-παραλαβής η νέα υπουργός Εργασίας άρχισε το «ξεκαθάρισμα» στο Υπουργείο της. Πρώτο «θύμα» ο ειδικός γραμματέας του σώματος επιθεωρητών εργασίας, Γιάννης Σούκος, τον οποίο η Έφη Αχτσιόγλου «φωτογράφισε» ως ανεπαρκή στα καθήκοντά του με τις σημερινές δηλώσεις της και ουσιαστικά τον εξώθησε σε παραίτηση.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας. Γι' αυτό, λοιπόν, πρώτη προτεραιότητα θα είναι η ενίσχυση του ρόλου των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς και της λειτουργίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, για να επιβάλει τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου κατά την παραλαβή του Υπουργείου Εργασίας.

Σαν αποτέλεσμα ο αρμόδιος γραμματέας Γιάννης Σούκος φέρεται να έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του με επίσημη αιτιολογία την αδυναμία συνεργασίας με τη νέα υπουργό. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η νέα Υπουργός Εργασίας είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Σούκου πριν κάνει τις παραπάνω δηλώσεις. Τώρα το μόνο που απομένει είναι ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει αποδεκτή την παραίτηση Σούκου.

soykos

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η Έφη Αχτσιόγλου ήταν το μόνο μέλος της κυβέρνησης στην οποία έκανε ειδική αναφορά ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ζητώντας από ολόκληρη την κυβέρνηση να την στηρίξει. Μετά από την κίνηση αυτή είναι λογικό η νέα Υπουργός Εργασίας να έχει το ελευθέρας από τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να «στήσει» τον δικό της μηχανισμό στο Υπουργείο Εργασίας.

Σχετικές ειδήσεις