ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Αποδείξαμε ότι έχουμε πλεόνασμα ηθικής και αξιών ως λαός

Τσίπρας: Αποδείξαμε ότι έχουμε πλεόνασμα ηθικής και αξιών ως λαός

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στο «Δημήτρειο», το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της «Αποστολής» στο Μοσχάτο «πλημμύρισε» από παιδικά τραγούδια και «έβγαλε» πολιτικές ειδήσεις.

Της Κάτιας Τσιμπλάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr o Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ρώτησε τον πρωθυπουργό για την πορεία της αξιολόγησης. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του τον καθησύχασε και του είπε χαρακτηριστικά ότι παρά τις σκληρές διαπραγματεύσεις «θα τα καταφέρουμε».

Τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος επέστρεψε λίγο νωρίτερα από το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη Ζάλτσα Βοιωτίας, που είναι το πνευματικό του καταφύγιο.

Στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωστής Δήμτσας.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας στο «Δημήτρειο» που προσφέρει δημιουργική απασχόληση σε ελληνόπουλα των οποίων οι οικογένειες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση αλλά και προσφυγόπουλα από τον Ελαιώνα, ήταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένη. Τριάντα προσφυγόπουλα και άλλα τριάντα ελληνόπουλα τραγούδησαν ένα αραβικό και ένα ελληνικό τραγούδι.

Ένα παιδί πλησίασε τον πρωθυπουργό και του έδωσε ένα κουκλάκι που κατασκεύασε και του είπε ότι του το προσφέρει γιατί τον βλέπει να «τρέχει συνεχώς».

Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος, άκουσαν τα κάλαντα από τα παιδιά του Κέντρου, αντάλλαξαν ευχές και μοίρασαν δώρα ενόψει των εορτών και αμέσως μετά γευμάτισαν μαζί τους.

Εκτός από τις ευχές για τη νέα χρονιά συζήτησαν και τις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσουν στα Θεοφάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί στον Πειραιά.

Νέα συνάντηση Γαβρόγλου - Ιερώνυμου

Αρχιεπίσκοπος και Υπουργός Παιδείας όρισαν το νέο ραντεβού τους για την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Εκεί θα μεταβεί ο κ. Γαβρόγλου για να ευχηθεί στον κ. Ιερώνυμου για το νέο έτος.

Το έργο της «Αποστολής»

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωστής Δήμτσας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι η αυτή επίσκεψη δίνει δύναμη και ταυτόχρονα στηρίζει την Οργάνωση ηθικά στο έργο της.

Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στην εντολή που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος στους συνεργάτες του, να φροντίζουν, δηλαδή όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Ο κ. Δήμτσας είπε ότι κατά τα πρώτα έξι χρόνια λειτουργίας της η «Αποστολή» έχει συσκευάσει και διανείμει 5.650.000 κιλά τροφίμων σε ανθρώπους οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Επίσης, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει διανείμει 22.650.000 μερίδες φαγητού εκ των οποίων οι 400.000 ήταν για τους πρόσφυγες τον τελευταίο χρόνο. Περίπου 300 εθελοντές γιατροί όλων των ειδικοτήτων παρέχουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί 2.000.000 συσκευάσματα φαρμάκων και υγειονομικό υλικό αξίας 5.000.000 δολαρίων προσφέρθηκε στα νοσοκομεία της χώρας με τη βοήθεια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Τσίπρας: Oι αξίες του ελληνισμού προέρχονται και από τον Χριστιανισμό

Ο κ. Τσίπρας είπε από τη πλευρά του ότι το έργο της «Αποστολής» έχει ξεκινήσει πριν την οικονομική κρίση και πρόσθεσε ότι η οικονομική και η προσφυγική κρίση ήταν δύσκολες ανηφόρες για τον ελληνικό λαό. «… η προσφυγική κρίση όπως και η οικονομική κρίση ήταν δυο παράλληλες και πολύ δύσκολες ανηφόρες που πορευτήκαμε και πορευόμαστε όλος ο ελληνικός λαός μαζί, πιστεύω όμως ότι τα βγάζουμε πέρα, με αξιοπρέπεια και με περηφάνια. Εγώ προσωπικά είμαι περήφανος για το ότι ο ελληνικός λαός αυτά τα δυο χρόνια της προσφυγικής κρίσης πάλεψε αναδεικνύοντας πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες. Αξίες, που αποτελούν τον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού διαχρονικά, αλλά και του χριστιανισμού. Η αγάπη προς το συνάνθρωπο, η αλληλεγγύη, η προσπάθεια να μοιραστούμε δίνοντας αγάπη και στοργή στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη αυτή τη φροντίδα», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Αποδείξαμε ότι έχουμε ένα πλεόνασμα ηθικής και αξιών ως λαός και ως χώρα. Αυτό το πλεόνασμα αγάπης ας το δώσουμε απλόχερα αυτές τις μέρες», πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε δε την Αρχιεπισκοπή και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο για το φιλανθρωπικό του έργο.

«Σας ευχαριστώ λοιπόν θερμά, πάνω απ’ όλα τον Αρχιεπίσκοπο, την Αρχιεπισκοπή γι αυτή την εξαιρετική δουλειά σε μια δύσκολη εποχή, που πολλά κηρύγματα φόβου και μίσους ακούγονται, αλλά κάποιοι δουλεύουν σιωπηλά, κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και αυτό αποδίδει».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την πλευρά του απευθυνόμενος στα παιδιά είπε ότι ευχαριστεί «πρώτα απ’ όλα στον Πρωθυπουργό μας, που μέσα στις πολλές φροντίδες, στα πολλά προβλήματα, δεν έχει καθόλου χρόνο για τον εαυτό του, διάλεξε αυτή την ημέρα να είναι κοντά μας, κοντά σας για να φάμε όλοι μαζί και να νιώσουμε τη χαρά των ημερών… Δεξιά μου είναι ο κ. Υπουργός Παιδείας, στον οποίο ανήκετε οι περισσότεροι είτε πάτε στον Παιδικό Σταθμό είτε στο Νηπιαγωγείο είτε στο Δημοτικό είτε στο Γυμνάσιο. Λέμε και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Σχετικές ειδήσεις