ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων σε όλη την Ελλάδα (pics+vids)

Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων σε όλη την Ελλάδα (pics+vids)

Ειδήσεις | Θεοφάνεια: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή (06/01/2016) ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τη λιτανεία και την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ

Στον Καθεδρικό Ναό του Πειραιά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία στη λιτανεία από την εκκλησία ως το λιμάνι της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λειτουργία του Καθαγιασμού, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.

Στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με τον δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη βρέθηκαν στη Δεξαμενή του Κολωνακίου.

Αναλυτικά, στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Εύχομαι το Φως της Χριστιανοσύνης που είναι, ταυτοχρόνως, φως της Πίστης μας αλλά και φως του Πολιτισμού μας, να οδηγεί τα βήματά μας, τα βήματα της Ευρώπης, τα βήματα της Ανθρωπότητας, στο δρόμο της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της καταξίωσης του Ανθρώπου.

Ειδικότερα για την Πατρίδα μας και το Έθνος μας, εύχομαι η ανέσπερη λάμψη των Φώτων να καταυγάζει, ως φάρος αρραγούς ενότητας, τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας στον κοινό ιερό αγώνα όλων μας για να ξεπεράσουμε την βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση και για να υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα Εθνικά μας Δίκαια».

Δείτε το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου

Αλεξανδρούπολη: Το μήνυμα του Τσίπρα και το αίτημα του μητροπολίτη Άνθιμου

Στην μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρακολούθησε την δοξολογία των Θεοφανείων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός απεύθυνε μήνυμα φιλίας συνεργασίας και αποφασιστικότητας προς πάσα κατεύθυνση κατά την ομιλία του στην τελετή του αγιασμού των υδάτων της πόλης. Όπως επεσήμανε το μήνυμα φιλίας απευθύνεται προς όλους τους λαούς, καθώς η Ελλάδα αποτελεί φάρο αξιών, και πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας.

«Τείνουμε χείρα συνεργασίας και ταυτόχρονα δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην Αλεξανδρούπολη, «στο ανατολικότερο μεγάλο λιμάνι της ΕΕ», όπως είπε χαρακτηριστικά, με την παρουσία και του ιδίου στην τελετή του εορτασμού, λέγοντας ότι η πόλη έχει «μεγάλη ιστορία και μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί με ενότητα ομοψυχία και όραμα ώστε να γίνει εμπορικός, ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος και να ναποδείξουμε ότι κάνουμε πράξη αυτό που πιστεύουμε βαθειά ότι στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης από τον Εβρο ως το Καστελόριζο χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Δείτε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα από την Αλεξανδρούπολη

Σε σύντομη ομιλία του πριν την τελετή του αγιασμού ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης είπε ότι οι απαντήσεις του πρωθυπουργού στα προβλήματα της περιοχής αναπαύουν τις ψυχές και τις συνειδήσεις μας. Ο Μητροπολίτης πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα τη δημιουργία γραφείου πρωθυπουργού και στη Θράκη, «το μέλλον, τη δροσιά, την ομορφιά και τον ευοίωνο οιωνό στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή όπως είπε χαρακτηριστικά. «Σας παραχωρούμε χώρους για τη δημιουργία του γραφείου, αρκεί να σας έχουμε συνέχεια εδώ», κατέληξε ο Μητροπολίτης.

Στη Σαλαμίνα για τον Αγιασμό των Υδάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

mitsotakis salamina

Μαζί με πλήθος κόσμου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραβρέθηκε στους εορτασμούς των Θεοφανείων που έγιναν στη Σαλαμίνα.

Παρακολουθήστε τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων το λιμάνι του Πειραιά

Στον εορτασμό που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά παραβρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Παρακολουθήστε το μήνυμα του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά

Δείτε τη δήλωση του Βασίλη Λεβέντη

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Θεοφάνεια

Σχετικές ειδήσεις