ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης: Τι θα συζητήσει με τη Μέρκελ

Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης: Τι θα συζητήσει με τη Μέρκελ

Ειδήσεις | Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε μια προσπάθεια να αποδείξει στους Γερμανούς ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μια εναλλακτική πολιτική και οικονομική πρόταση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντάται το μεσημέρι της Δευτέρας (13/02/2017) στο Βερολίνο με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η συνάντηση των δύο πραγματοποιείται στα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και όχι στην Καγκελαρία, με τους Γερμανούς να δίνουν, όπως όλα δείχνουν, μεγάλη προσοχή σε όλο το τυπικό μέρος της συνάντησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Γερμανών συνομιλητών του ως προς το ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ένα βιώσιμο σχέδιο αναθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας, ενώ μεγάλη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί και στο μείζον θέμα του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού.

Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν στη γερμανική πρωτεύουσα δύο πρώην στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Σαμαρά, οι κύριοι Σταϊκούρας και Πέτσας, οι οποίοι θεωρούνται ειδήμονες επί των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και Θεσμών.

Το θέμα των πρόωρων εκλογών

Όπως εκτιμάται από κύκλους της Πειραιώς, η συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ έχει καθοριστική σημασία και ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στην Ελλάδα, με το γερμανικό κυβερνών κόμμα, ωστόσο, να εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτικό με το σενάριο με το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Εντούτοις, στη ΝΔ σημειώνουν πως η επίσκεψη του προέδρου του κόμματος στο Βερολίνο γίνεται, ώστε ο κ. Μητσοτάκης να αποδείξει στην κ. Μέρκελ ότι εκείνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι μια πολιτική αλλαγή, που θα βελτιώσει ουσιαστικά την παρουσία της χώρας στην Ευρωζώνη.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σχετικές ειδήσεις