ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας εκ νέου εκλογές και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρουν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Η κυβέρνηση φέρνει το τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο και δεσμεύει τις επόμενες γενιές», υποστήριξε ενώ χαρακτήρισε υπερβολικές τις απαιτήσεις των δανειστών .

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαπραγματευόταν για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και πλέον τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. «Ο κίνδυνος να χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση είναι μεγάλος» προειδοποίησε ενώ εκτίμησε ότι η προθεσμία για συμφωνία έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου είναι επισφαλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στο Βερολίνο διεκδίκησε να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και υπογράμμισε πως «είναι οξύμωρο να μας κατηγορεί η κυβέρνηση για αντιπατριωτική στάση διότι στο εξωτερικό φοράω πάντα την φανέλα της εθνικής Ελλάδος».

«Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα Τσίπρα» υπογράμμισε και τόνισε πως θα διεκδικήσει δημοσιονομικό χώρο και μικρότερα πλεονάσματα.

Σχετικά με το αίτημα για εκλογές υπογράμμισε ότι είναι διαρκές, «το αποσυνδέω από την αξιολόγηση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί παράνομες μονιμοποιήσεις και δεσμεύθηκε πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις.

Σχετικές ειδήσεις