ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: «Χτίζει» διαφορά η ΝΔ - «Γκρεμίζεται» ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: «Χτίζει» διαφορά η ΝΔ - «Γκρεμίζεται» ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε τροχιά αυτοδυναμίας κινείται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» - Σε «ελεύθερη πτώση» τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της τεράστιας απογοήτευσης του κόσμου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, για τον μήνα Ιανουάριο, η Νέα Δημοκρατία «χτίζει» μια διαφορά η οποία μπορεί να κυμανθεί κοντά στις 20 μονάδες, προσελκύοντας ένα στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου (εάν είχαμε αυτή την Κυριακή εκλογές) η ΝΔ, φτάνει στο 28,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 13,5%, με την διαφορά των δυο κομμάτων να φτάνει το 14,6%.

Στην Τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ, συγκεντρώνοντας 6,4%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Χ.Α. με 6,3%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται σταθερά η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,4%.

Ακολούθως, τρία από τα ήδη κοινοβουλευτικά κόμματα θα πρέπει να παλέψουν για την παραμονή τους στη Βουλή, αφού η Ένωση Κεντρώων μένει σταθερή στο 2,7% ενώ στο 2,1% βρίσκονται τόσο το Ποτάμι, όσο και οι ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στη πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων

ΝΔ 31,2%

ΣΥΡΙΖΑ 15%

ΚΚΕ 7,1%

ΧΑ 7%

ΔΗΜ.ΣΥΜΠ 6%

Στη δημοσκόπηση καταδεικνύεται και η έντονη δυσαρέσκεια των ίδιων των ψηφοφόρων και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ από την πολιτική και τα αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σχετικές ειδήσεις