ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μας «δουλεύει» ο Τζανακόπουλος: Η αξιολόγηση κλείνει χωρίς επιπλέον λιτότητα

Μας «δουλεύει» ο Τζανακόπουλος: Η αξιολόγηση κλείνει χωρίς επιπλέον λιτότητα

Την εκτίμηση πως η απόφαση του Eurogroup αποτελεί ορόσημο εξέφρασε το Σάββατο (01/07/2017) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «η συμπεριφορά των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία ήταν αμέσως θετική».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ως παράδειγμα την πτώση των ελληνικών ομολόγων και την αξιολόγηση από τον οίκο Moody’s, o οποίος αναβάθμισε το αξιόχρεο του ελληνικού δημοσίου και το αξιόχρεο των τραπεζών.

«Η αξιολόγηση για πρώτη φορά κλείνει χωρίς επιπλέον δημοσιονομική λιτότητα», είπε ο κΤζανακόπουλος και τόνισε πως η απαίτηση του ΔΝΤ για μέτρα καθυστέρησε το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την ΝΔ ότι «δεν θέλει να δει την πραγματικότητα και προσπαθεί να φέρει άλλα θέματα στην πολιτική ατζέντα».

Εν όψει δε και της συζήτησης που θα γίνει τη Δευτέρα (03/07/2017) στη Βουλή για την οικονομία, υποστήριξε ότι «η κριτική της αντιπολίτευσης ότι δεν πήρε τίποτα η κυβέρνηση, είναι μια φάση πίσω και ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση, γιατί το αίτημα για τη συζήτηση είχε γίνει αμέσως μετά το Eurogroup και από τότε έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά».

Παράλληλαμ, ανέφερε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε και εν συνεχεία η θετική αντίδραση των αγορών διέψευσε τους καταστροφολόγους και πως συνεπώς δύο εβδομάδες μετά το Eurogroup και έπειτα, η πολιτική αντιπαράθεση λοξοδρόμησε, άρχισε να παίρνει κατευθύνσεις που δεν σχετίζεται με την οικονομία.

Σχετικές ειδήσεις