ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά εναντίον Τσίπρα: Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη

Γεννηματά εναντίον Τσίπρα: Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη

Σκληρή φραστική επίθεση εξαπολύει η Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τις επικρίσεις υπουργών σε δικαστές και για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Σε γραπτή δήλωσή της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρει: «Η κυβέρνηση προσβάλλει βάναυσα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Έχουν υπερβεί κάθε όριο. Αμέσως, τώρα επιβάλλεται να σταματήσουν οι απροκάλυπτες επιθέσεις του κ. Τσίπρα και υπουργών του, κατά του θεσμού και των λειτουργών του. Να σεβαστούν επιτέλους στην κυβέρνηση το κράτος δικαίου και την Αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

Η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία για τα πραγματικά σχέδια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επιδιώκουν να αλώσουν τους θεσμούς. Να μετατρέψουν τη δικαστική εξουσία σε υποχείριο και εκτελεστή των σχεδίων τους και να την εκθέσουν σε μερίδα της κοινής γνώμης», ενώ τονίζει πως «για να το πετύχουν, καταπατούν κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, προσβάλλουν την ανεξαρτησία δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, τους απειλούν, προσπαθούν να τους εκφοβίσουν, να τους χειραγωγήσουν».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίαζει τον διορισμό της κ. Θάνου στο Μαξίμου ότι «χωρίς προσχήματα, χωρίς αιδώ, διορίζουν τη μέχρι πρότινος πρόεδρο του Αρείου Πάγου, επικεφαλής της Δικαιοσύνης, υπάλληλο στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού» και σε αυστηρό τόνο σημειώνει ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνουν με θράσος ότι αποφάσεις της δικαιοσύνης αποτελούν θεσμικά εμπόδια.

«Πρωτάκουστο και εξοργιστικό για ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Όλα αυτά με ευθύνη του κ. Τσίπρα και του συγκυβερνήτη του και αιχμή του δόρατος τον νυν αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, πρώην στέλεχος των κυβερνήσεων Καραμανλή, καθώς και το γνωστό για το απεχθές ύφος και ήθος κυβερνητικό στέλεχος», υπογραμμίζει.

Και καταλήγει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Ματαιοπονούν όμως, δεν θα τους περάσει. Υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα και η πλειοψηφία τους είναι απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Υπάρχουν κυρίως τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού μας. Που θέλει ανεξάρτητη, τυφλή και καλύτερη Δικαιοσύνη. Θα βρουν απέναντι όλη την ελληνική κοινωνία που διψά για περισσότερη Δημοκρατία, με σεβασμό του Συντάγματος και της δημοκρατικής τάξης. Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη, το μεγάλο κάστρο της Δημοκρατίας».