ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Στόχος το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης χωρίς ουρίτσες και με ένα αναπτυξιακό πρόσημο

Βούτσης: Στόχος το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης χωρίς ουρίτσες και με ένα αναπτυξιακό πρόσημο

Την εκτίμηση ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να κλείσει η «ευρωπαϊκή περιπέτεια», εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας παράλληλα ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο να γίνει «χωρίς ουρίτσες και με ένα αναπτυξιακό πρόσημο».

Ωστόσο, επικαλούμενος την εμπειρία της δεύτερης αξιολόγησης, κατά την οποία επανήλθαν ζητήματα που είχαν κλείσει, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι θεσμοί να ζητήσουν τη λήψη νέων μέτρων το φθινόπωρο.

Ο κ. Βούτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να αρπάξει τα 16 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ για να τροφοδοτηθούν τα ΑΤΜ, ενώ υπογραμμίζει ότι είχε απορριφθεί «απολύτως» τόσο σε συνεδριακές συσκέψεις όσο και σε υπουργικά συμβούλια, η πρόταση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για επιστροφή στη δραχμή. «Ο κ. Λαπαβίτσας στις συζητήσεις που είχαμε κάνει στην Κ.Ο. μάς είχε πει ευθαρσώς ότι δυστυχώς -κατά τη γνώμη του- δεν υπήρχε καμία σοβαρή προετοιμασία για μια τέτοια εναλλακτική λύση...», προσθέτει.

Ο πρόεδρος της Βουλής αποκαλύπτει ακόμη ότι πριν από τις εκλογές του 2015 υπήρχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφραζαν επιφυλάξεις στην προοπτική ανατροπής της κυβέρνησης Σαμαρά.