ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Υποκριτική η στάση της ΝΔ για τα αναδρομικά - Τι αποκάλυψε για το κοινωνικό μέρισμα

Τζανακόπουλος: Υποκριτική η στάση της ΝΔ για τα αναδρομικά - Τι αποκάλυψε για το κοινωνικό μέρισμα

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ,για τα αναδρομικά που ζητούν πρώην βουλευτές, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «η δυνατότητα επιστροφής των παρακρατηθέντων είναι βασική έννοια της Δημοκρατίας, γίνεται βάσει των θεμελιωδών εννοιών του Δικαίου. Αυτό που λέει ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ότι ο ρυθμός αποπληρωμής των χρημάτων αυτών θα είναι συγκεκριμένος. Το πρόβλημα είναι ότι συγκεκριμένα στελέχη πολιτικών κομμάτων προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κι ύστερα ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να πάρει από πάνω του την πολιτική ευθύνη, είπε όσα είπε. Πρόκειται για μια πλήρως υποκριτική στάση».

Σχολιάζοντας το θέμα με τα F-16 και την κριτική από το Νίκο Φίλη, επεσήμανε: «Ο κ. Φίλης μπορεί να έχει μια διαφωνία με διάφορα τμήματα της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά μετέχει στην λήψη των αποφάσεων και ουδέποτε έχει πει ότι διαφωνεί συνολικά».

«Υπήρξε συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16, που θα μας επιβαρύνει κατά 110 εκατ. το χρόνο για την επόμενη δεκαετία, με τρόπο που δεν επηρεάζει τη δημοσιονομική πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφορικά με την τρίτη αξιολόγηση είπε πως «αν υπάρξει δημοσιονομικό κενό, θα βρούμε τρόπο να το καλύψουμε, καθώς είναι υποχρέωση της ελληνικής πλευράς να είναι συνεπής σε όσα έχει συμφωνήσει. Οι εκτιμήσεις του ΔΤΝ είναι υπερ-απαισιόδοξες, σε σχέση με αυτές των ευρωπαϊκών θεσμών, οι οποίοι δεν ζητούν νέα μέτρα. Το 2018 θα πιάσουμε το δημοσιονομικό στόχο και δεν θα υπάρξει απαίτηση για νέα μέτρα».

Τέλος, όσον αφορά στο κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί ένα δισ. ευρώ σε πολίτες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ενώ, όπως είπε, ο τρόπος καθορισμού του θα γίνει τον Νοέμβριο, «όταν θα έχουμε το σύνολο των στοιχείων του προϋπολογισμού».

Σχετικές ειδήσεις