ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υποψήφιος με το Ποτάμι εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης

Υποψήφιος με το Ποτάμι εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης

Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο η εμπλοκή υποψηφίου του Ποταμιού στις προηγούμενες εκλογές σε υπόθεση απάτης με θύματα πολίτες σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα seleo.gr που επικαλείται την αστυνομία και σχετική ανακοίνωσή της, ο γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη, Φωκίωνας Φουντουκίδης και δύο άτομα αυστριακής καταγωγής, o 50χρονος Herbert Teissel και η 46χρονη σύζυγός του Anna Teissel φέρονται να εξαπάτησαν τουλάχιστον είκοσι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Μυτιλήνη και τα Μέγαρα Αττικής μέσα σε μια τριετία και ειδικότερα από το Νοέμβριο του 2010 έως το Σεπτέμβριο του 2013.

Ως «όχημα» της δράσης τους, παρουσίαζαν πέντε εταιρείες, διεθνούς βεληνεκούς, μία εκ των οποίων -κατά την Αστυνομία- αποτελούσε υποκατάστημα επιχείρησης με έδρα την Αυστρία, ενώ η ταυτότητα των υπολοίπων ερευνάται.

Ο 50χρονος Αυστριακός και η 46χρονη σύζυγός του εμφανίζονταν κατά περίπτωση ως διαχειριστές και νόμιμοι εκπρόσωποι των παραπάνω εταιριών, με τις οποίες υποτίθεται ότι θα συνεργάζονταν τα θύματα δια μέσω ενός πολύπλοκου και σκοπίμως δυσνόητου –όπως χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία- προγράμματος που αποδείχθηκε ανύπαρκτο.

Πιο ειδικά, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της «πυραμίδας» και με δέλεαρ το εύκολο και μεγάλο κέρδος, οι επιτήδειοι έπειθαν τους ανυποψίαστους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν με αρχικό χρηματικό κεφάλαιο στο υποτιθέμενο πρόγραμμα, το οποίο δήθεν θα τους καθιστούσε μέλη ενός δικτύου επιχειρήσεων – συμβεβλημένων με τις παραπάνω εταιρείες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατηγορούμενοι υπόσχονταν στους παθόντες, τους οποίους συναντούσαν σε σεμινάρια και εκδηλώσεις που οργάνωναν για τον σκοπό αυτό, ότι χάρη στη συνεργασία αυτή θα διεύρυναν το πελατολόγιό τους και ότι θα εξασφάλιζαν έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και στην αγορά προϊόντων μεταξύ των δήθεν συναλλασσόμενων επιχειρήσεων.

Προκειμένου δε να πείσουν τους παθόντες, τους παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούσαν από το πρόγραμμα κι ότι θα έπαιρναν πίσω το αρχικό τους κεφάλαιο. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που φέρονται ότι αποκόμισαν κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα ανέρχεται σε 81.071 ευρώ, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων ατόμων που εξαπατήθηκαν από τους ίδιους.

Σχετικές ειδήσεις