ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Exit Polls: Η τελική πρόβλεψη και η καθαρή πρωτιά

Exit Polls: Η τελική πρόβλεψη και η καθαρή πρωτιά

Τι θα «ξεγεννήσει» η γκαστρωμένη κάλπη... - Τι θα δείξουν σε λίγα λεπτά οι εταιρείες που πραγματοποιούν τις μετρήσεις, έξω από τα εκλογικά τμήματα.

Τι θα «ξεγεννήσει» η γκαστρωμένη κάλπη; Ποιος παίρνει κεφάλι;

Το Newsbomb.gr λίγα λεπτά πριν οι κάλπες κλείσουν σας κάνει την τελική πρόβλεψη για το τι θα «ξεγεννήσει» η... γκαστρωμένη κάλπη πανελλαδικά.

Σύμφωνα με τα EXIT POLLS πρώτος και με καθαρή διαφορά –που θα είναι πάνω από 3.5 μονάδες- και με ποσοστό γύρω στο 33% θα είναι... αυτός που αναμένεται, δηλαδή το φαβορί, όχι το αουτσάιντερ.

Τρίτη όλα δείχνουν πως θα είναι αυτός που φαίνονταν και πιθανότερος, με ποσοστά γύρω στο 6.5-7%.

Για την τέταρτη θέση παλεύουν κόκκινοι και πράσινοι, λίγο πάνω από 6%.

Πιο κάτω να το πάρει το... ποτάμι, 4.5-5%.

Αυτοί που φέρονταν να είναι εκτός Βουλής, δείχνουν να ξεπερνάνε τον κάβο του 3%, παρά τις δημοσκοπικές προβλέψεις, που όλες τους έφεραν να μην μπαίνουν! Θα χαρεί ο Τσίπρας!

Αντίθετα το νεόκοπο κόμμα και η «ψήφος χαβαλέ» δίνουν σκληρή μάχη για το όριο του 3%...

Οι ανατροπές και οι εκπλήξεις αφορούν περισσότερο τα μικρά κόμματα, όπου άλλα έδειχναν οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις για τα ποσοστά τους και άλλα βγάζουν οι κάλπες των EXIT POLLS.

Αν και η δημοσιοποίηση των αριθμών είναι απαγορευτική, ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι θα δοθούν και ομηρικές μάχες για τα κόμματα που είναι στο όριο για να μπουν στη Βουλή.

Έντονος είναι ο σκεπτικισμός για τη θέση που θα καταλάβει τελικά η Χρυσή Αυγή, ενώ μεγάλη έκπληξη για άλλη μια φορά θα προκαλέσει η είσοδος συγκεκριμένου κόμματος που όλοι οι δημοσκόποι το έδιναν «εκτός» κατά την προεκλογική περίοδο.

Βεβαίως σε όλα τα παραπάνω πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, αφού ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος άλλα ψηφίζει και άλλα λέει όταν βγαίνει από το παραβάν.

Επίσης χρειάζεται υπομονή αφού απομένουν ακόμα αρκετές ώρες για να κλείσουν οι κάλπες.

Όπως έγραφε νωρίτερα το Newsbomb.gr :

Το ποσοστό μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος φαίνεται να παγιώνεται στις 2,5 με 3 μονάδες, με το πρώτο κόμμα να φτάνει στο 32% με 33%.

Το δεύτερο κόμμα - σύμφωνα πάντα με τα EXIT POLLS - είναι περίπου στο 29%, ο τρίτος στο 6,7% , ενώ 2 ακόμη κόμματα βρίσκονται στο 6% και ένα κόμμα στο 4,5%.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποιά και πόσα κόμματα μπαίνουν λίγο πάνω από το όριο του 3%.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΚΥΜΑ ΤΩΝ EXIT POLLS

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

Μάθε πού ψηφίζεις στις Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε τα αποτελέσματα των Εκλογών Σεπτεμβρίου 2015

Όλες οι ειδήσεις για τα Exit Polls Σεπτεμβρίου 2015