ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Θα βρεθούν οι λύσεις

Κουίκ: Θα βρεθούν οι λύσεις

Την πεποίθηση ότι κατόπιν της πολιτικής συνομιλίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ «θα βρεθούν οι λύσεις εκείνες, που πάνω από όλα θα διασφαλίζουν και τα όσα υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό» εξέφρασε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, ενώ σημείωσε ως πολύ σημαντική την παρέμβαση της κ. Μέρκελ εν μέσω υφιστάμενου «πολέμου νεύρων ή εκβιασμών».

Εκτίμησε, επίσης, ότι «αρχίζει να επικρατεί η λογική μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο».

Ο κ. Κουίκ είπε ότι οι υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό θα χτιστούν σε βάθος τετραετίας, με συνυπολογισμό της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα με κορυφαίες τη φοροδιαφυγή, τα λαθραία καύσιμα και το παρεμπόριο.

Υπογράμμισε ότι τόσο ο υπουργός Επικρατείας για την πάταξη της Διαφθοράς, κ. Νικολούδης, όσο και οι υπουργοί Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλος και Εθνικής 'Αμυνας, κ. Καμμένος «θα βγάλουν στην επιφάνεια πράγματα που θα τρίβουν τα μάτια τους οι Έλληνες».

Πρόσθεσε ότι μετά έναν πρώτο υπολογισμό «μόνο από την πάταξη του παρεμπορίου μπορεί η Ελλάδα να κερδίζει έως 2,5 δισ. τον χρόνο. Πέρα από τα δισ. που αφορά το λαθραίο καύσιμο, το οποίο από φέτος θα αρχίσει να συλλαμβάνεται και θα αποδοθεί ως εγγραφή στον επόμενο Προϋπολογισμό».

Σχετικές ειδήσεις