ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Η κοινωνία και η οικονομία είναι εκτός ορίων

Θεοδωράκης: Η κοινωνία και η οικονομία είναι εκτός ορίων

Οι κάλπες δεν θα φέρουν χρήματα στους πολίτες σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ζητώντας ταυτόχρονα επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Θεοδωράκης σε δηλώσεις του από τη Μαδρίτη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ανέφερε ότι «έχει χαθεί πολύς χρόνος και θα έπρεπε πολύ νωρίτερα - και το είχαμε πει στον πρωθυπουργό από τον Φλεβάρη κιόλας - να υπάρξει μια συνετή διαπραγματευτική ομάδα η οποία θα έφερνε ένα άμεσο αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάρει αποφάσεις και «να μη νοιάζεται να ισορροπεί ανάμεσα στη Βαβέλ την κυβερνητική, αλλά να δώσει αυτός άμεσα τις λύσεις».

Κράτησε δε αποστάσεις από τη σεναριολογία περί εκλογών ή περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος: «Οι κάλπες δεν φέρνουν χρήματα στους πολίτες όπως και τα δημοψηφίσματα δεν λύνουν τα προβλήματα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Η συμβουλή ενός παλιού πολιτικού απέναντι στους Έλληνες είναι ευρώ ή θάνατος», τόνισε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ανησυχία του για την απομόνωση της Ελλάδας στο πρόσφατο Eurogroup.

«Είναι ανησυχητικό ότι η χώρα μου έχει καταφέρει να χάσει τους συμμάχους της. Γιατί είναι άλλο να μάχεσαι απέναντι στον Σόιμπλε ή στους Φινλανδούς και άλλο να είναι απέναντί σου και οι 18 χώρες. Είναι πολύ ανησυχητικό. Και πρέπει κάτι να κάνουμε. Και εμείς προσπαθούμε κάτι να κάνουμε. Ο ρεαλισμός είναι το
ζητούμενο αυτή τη στιγμή», τόνισε.

Ο Σταύρος Θοεδωράκης συναντήθηκε χθες Κυριακή 26 Απριλίου στη Μαδρίτη με το σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, λέγοντας ότι είναι « ένας σοσιαλιστής - ρεαλιστής», που δεν έμεινε στην ουτοπία.

Σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου συναντάται με την πρώην Υπουργό 'Αμυνας της Ισπανίας και νυν γραμματέα του κόμματος Καρμε Τσακόν, τον σκιώδη υπουργό των οικονομικών Μανουέλ Ντε Λα Ρόχα και τον πρώην πρωθυπουργό Φελίπε Γκονζάλες.

Αύριο, Τρίτη, το πρωί, στη Βαρκελώνη θα συναντηθεί με τον ηγέτη των Ciudadanos (Πολίτες) Αλμπερτ Ριβέρα και το γενικό γραμματέα του κόμματος και εμπνευστή της οικονομικής πολιτικής του Ματίας Αλόνσο.

Σχετικές ειδήσεις