ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Αν δεν αλλάξουμε την κοινωνία, να παραδώσουμε τη σκυτάλη…

Λαφαζάνης: Αν δεν αλλάξουμε την κοινωνία, να παραδώσουμε τη σκυτάλη…

Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει για τη διάσωση της χώρας, εκφράζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ωστόσο πως «χρειαζόμαστε ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα-πακέτο».

«Αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε στο να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη», δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα «Καθημερινή», συμπληρώνοντας:

«Αυτή την ώρα η Ελλάδα δεν χρειάζεται απλώς κάποιες κόκκινες γραμμές που να διασώζουν ορισμένα κρίσιμα κεκτημένα, όσο κι αν αυτό είναι αναγκαίο. Η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα-πακέτο το οποίο να δίνει προτεραιότητα στην απομείωση του χρέους, στην παροχή ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό».

Αναφερόμενος, τέλος, στις συζητήσεις με τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι βρίσκονται μάλλον στην τελική ευθεία, ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι σύντομα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Σχετικές ειδήσεις