ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Καμμένος: Έχουμε πρώτο το «καραβάκι» που λέγεται Ελλάδα

Εκλογές 2015 – Καμμένος: Έχουμε πρώτο το «καραβάκι» που λέγεται Ελλάδα

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα πατριωτικό κίνημα και πως προτεραιότητα για το κόμμα είναι η Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Την ίδια στιγμή, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου του κόμματος, σήμερα, Πέμπτη (17/09/2015) ο κ. Πάνος Καμμένος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι θέλουν και ζητούν τη συγκυβέρνηση, γιατί θέλουν τη συγκάλυψη.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφερόμενος στα σενάρια και τα περιθώρια μετεκλογικής συνεργασίας, ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί ούτε με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του Λαλιώτη, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ούτε με τη ΝΔ του Παπασταύρου, που έχει μετατραπεί σε «ακροδεξιά οργάνωση». Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι τα δύο κόμματα δεν καταπολεμούν τη διαφθορά στο εσωτερικό τους και θέλουν να μετατρέψουν την ψήφο σε ψήφο παροχής ασυλίας στο παρελθόν.

Ερωτηθείς για το τηλεοπτικό σποτ με το τσαλακωμένο χαρτί, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει για άλλη μία φορά επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας πως είναι πανικοβλημένος και πως τις ποινικές υποθέσεις τις λύνουν οι δικαστές. «Ο κ. Μεϊμαράκη αντί να επιτεθεί σε εμένα ας το έκανε σε βάρος της δικαιοσύνης», δήλωσε και ανέφερε πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν προσκόμισε ποτέ το χαρτί απαλλαγής.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο ίδιος παρακολούθησε το debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με το γιο του, διαπιστώνοντας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πως αυτό που έλειπε ήταν έστω και μια αναφορά για την Ελλάδα, μια αναφορά για το αύριο.

«Με αυτό το σποτ έδειξα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ένα πατριωτικό κίνημα. Η βασική μας έννοια είναι η πατρίδα μας. Γι’ αυτό ζητάμε να είμαστε στη Βουλή ισχυροί. Να είμαστε εκείνη η εγγυητική ομάδα που δεν θα επιτρέψει τον διαχωρισμό της ορθοδοξίας από τον ελληνισμό, που δεν θα επιτρέψει να καταργηθούν οι παρελάσεις, να φύγουν οι εικόνες από τα δικαστήρια. Εμείς το καραβάκι που λέγεται Ελλάδα το έχουμε πρώτο και κύριο στους στόχους και τις επιδιώξεις μας», διευκρίνισε.

Σε ερώτηση για το εάν μετεκλογικά και σε περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει περισσότερους ρόλους στην κυβέρνηση, διευκρίνισε πως οι ΑΝΕΛ έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν και στην ομάδα διαπραγμάτευσης και στο οικονομικό επιτελείο.

Αναφορικά με το εάν οι ΑΝΕΛ είναι συνεπείς στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, σημείωσε ότι ο ίδιος υποστήριξε πως θα κρατήσει το τρένο της Ελλάδας στις ράγες και επανέλαβε πως έγινε μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση. Δεν είχαμε εντολή από λαό να βγάλουμε τη χώρα από την ΕΕ, είπε ο κ. Πάνος Καμμένος τονίζοντας πως το επίμαχο βράδυ της Συνόδου Κορφής, «το δίλημμα που μας ετέθη ήταν η έξοδος από την Ευρώπη όχι να συζητήσουμε ένα Grexit. Θα ήμασταν πλήρως απροστάτευτοι και με μια χώρα που θα είχε πτωχεύσει. Έπρεπε να αποφασίσουμε εάν για να παραμείνουμε “συνεπείς” θα έπρεπε να βάλουμε την Ελλάδα σε έναν εμφύλιο», δήλωσε και πρόσθεσε: «Χάσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο».

Την ίδια στιγμή ο κ. Πάνος Καμμένος επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ προτίμησαν να μην πυροβολήσουν τη χώρα.

«Πολλοί θα ήθελαν την ημέρα που ψηφίσαμε τη συμφωνία, να μην πυροβολούσαμε τα πόδια μας και τις αρχές μας» και συνέχισε λέγοντας πως «εκείνη τη στιγμή επέλεξα να μην πυροβολήσω τη χώρα».

Για το προσφυγικό ζήτημα και για το ρόλο της Ελλάδας σε όσα συμβαίνουν στη Συρία, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι η Ελλάδα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ θα πρέπει να παρέχει στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο κ. Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι «επιλέξαμε να στηρίξουμε τον Αλέξη τον Τσίπρα, γιατί έτσι στηρίξαμε την Ελλάδα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, εάν ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί».

Αναφερόμενος στους εφοπλιστές τους κάλεσε να στηρίξουν την ελληνική ναυτιλία και με την «σημαία» και με την συμβολή τους στην φορολογία, αλλά μια με την σύνθεση των πληρωμάτων, όχι μόνο στην γέφυρα και την μηχανή των πλοίων, αλλά και στα κατώτερα πληρώματα.

Τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της αυτονομίας του ΝΑΤ και της δημιουργίας ομάδας υποστριξης της ανεξαρτησίας της ελληνικής ναυτιλίας και της μη υπαγωγής της στη ενιαία ευρωπαίκή, όπου όλοι κατανοούν τι σημαίνει αυτό, συμπεριλαμβανομένων των εφοπλιστών, οι οποίοι σε μια τέτοια περίπτωση θα φορολογούνται από την ΕΕ.
Πρόσθεσε δε, ότι είναι απαράδεκτο να μην φορολογούνται οι «εφοπλιστές της στεριάς».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του πολιτικού συστήματος στην νέα γενιά, καλώντας την ταυτόχρονα να προσέλθει στην κάλπη της Κυριακής, διότι με την αποχή «διπλασιάζει» την ψήφο εκείνων που ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτόμτους και το σήμερα και όχι για το αύριο της χώρας και των νέων.

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

Δείτε τα αποτελέσματα των Εκλογών Σεπτεμβρίου 2015

Σχετικές ειδήσεις